Meer slagkracht voor Bosgraaf Food & Hygiënetechniek
Het Participatie Huis heeft een belang in Bosgraaf Food & Hygiënetechniek uit Joure genomen. De specialist in hygiënesluisinrichtingen en RVS-bedrijfsoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie krijgt hierdoor toegang tot kapitaal, strategische begeleiding en aanvullende managementcapaciteit.
Steeds strengere hygiëne- en kwaliteitsnormen
Bosgraaf levert oplossingen op het gebied van hygiënesluizen, intern transport, afwateringstechniek, garderobe-inrichtingen en overige RVS-bedrijfsinrichting. De systemen worden toegepast door producenten in de voedselverwerkende industrie, waar steeds strengere hygiëne- en kwaliteitsnormen gelden. Tot de klantenkring behoren onder meer Aviko, Bolletje, Nestlé, Febo, Johma en Hanos.
Nieuwe marktkansen benutten
De overname, die is begeleid door Marktlink, is het resultaat van een opvolgingstraject dat werd ingezet door oprichter Sieger Boonstra. In die periode werd het bedrijf geprofessionaliseerd en de operationele aansturing overgedragen aan de commercieel directeur Anthonie Breugem, die nu ook met een belang is ingestapt. De toetreding van Het Participatie Huis maakt het mogelijk om de organisatie verder uit te bouwen en nieuwe marktkansen te benutten, onder meer in sectoren waar hygiëne-eisen snel toenemen. Hiscal Hendriks, ondernemer en eigenaar van Delftechniek, wordt betrokken om het bedrijf op strategisch niveau te ondersteunen.
Enorm groeipotentieel
“Bosgraaf is marktleider in een nichemarkt met een enorm groeipotentieel”, aldus Ben Heemskerk van Het Participatie Huis. “De toenemende complexiteit van hygiënewetgeving in de voedingsmiddelenindustrie wereldwijd vraagt om gespecialiseerde kennis en betrouwbare oplossingen. Bosgraaf heeft die combinatie in huis. Met de aanwezige technische expertise, klantrelaties en bewezen productoplossingen zien wij een mooie basis om samen met het team door te groeien.”