Meer slagkracht voor Bosgraaf Food & Hygiënetechniek

Het Participatie Huis heeft een belang in Bosgraaf Food & Hygiënetechniek uit Joure genomen. De specialist in hygiënesluisinrichtingen en RVS-bedrijfsoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie krijgt hierdoor toegang tot kapitaal, strategische begeleiding en aanvullende managementcapaciteit.

Een hygiënesluis van Bosgraaf.

Steeds strengere hygiëne- en kwaliteitsnormen

Bosgraaf levert oplossingen op het gebied van hygiënesluizen, intern transport, afwateringstechniek, garderobe-inrichtingen en overige RVS-bedrijfsinrichting. De systemen worden toegepast door producenten in de voedselverwerkende industrie, waar steeds strengere hygiëne- en kwaliteitsnormen gelden. Tot de klantenkring behoren onder meer Aviko, Bolletje, Nestlé, Febo, Johma en Hanos.

Nieuwe marktkansen benutten

De overname, die is begeleid door Marktlink, is het resultaat van een opvolgingstraject dat werd ingezet door oprichter Sieger Boonstra. In die periode werd het bedrijf geprofessionaliseerd en de operationele aansturing overgedragen aan de commercieel directeur Anthonie Breugem, die nu ook met een belang is ingestapt. De toetreding van Het Participatie Huis maakt het mogelijk om de organisatie verder uit te bouwen en nieuwe marktkansen te benutten, onder meer in sectoren waar hygiëne-eisen snel toenemen. Hiscal Hendriks, ondernemer en eigenaar van Delftechniek, wordt betrokken om het bedrijf op strategisch niveau te ondersteunen.

Enorm groeipotentieel

“Bosgraaf is marktleider in een nichemarkt met een enorm groeipotentieel”, aldus Ben Heemskerk van Het Participatie Huis. “De toenemende complexiteit van hygiënewetgeving in de voedingsmiddelenindustrie wereldwijd vraagt om gespecialiseerde kennis en betrouwbare oplossingen. Bosgraaf heeft die combinatie in huis. Met de aanwezige technische expertise, klantrelaties en bewezen productoplossingen zien wij een mooie basis om samen met het team door te groeien.”

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Nieuw event Mikrocentrum: Food Technology

18-05 Het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology richt zich volledig op hightech innovaties binnen…

Toeleveren

Food Industry en Smart Industry hoofdthema’s TIV Hardenberg

07-02 Het vernieuwde concept voor Technische Industriële Vakbeurs (TIV) Hardenberg is bekend. De twee beursthema’s…

Bedrijf en Economie

Gebrek aan hygiëne irriteert collega’s

11-01 Een collega die zijn handen niet wast na het toiletbezoek en vervolgens zijn vingers…

Metaalnieuws inBeeld

30/10/2024

VIDEO: dit was Euroblech 2024

24/10/2024

Q-Fin wint EuroBLECH Award in categorie oppervlaktetechnologie

28/10/2024

WiCAM introduceert nieuwe buigmodule op historische plek

28/10/2024

Nieuwe lasersnijmachine LVD in drie modulaire designs