Food Industry en Smart Industry hoofdthema’s TIV Hardenberg

Het vernieuwde concept voor Technische Industriële Vakbeurs (TIV) Hardenberg is bekend. De twee beursthema’s voor TIV Hardenberg 2017 zijn Food Industry en Smart Industry.

De beursorganisatie maakt onlangs al bekend dat de beurzen NEW Industries en Engineering Materials worden geïntegreerd in TIV, evenals een nieuwe beurs van Artexis Easyfairs. “Met de update van TIV Hardenberg profiteren exposanten op 19, 20 en 21 september in Evenementenhal Hardenberg van een nieuwe markt, een groter publiek en meer innovatie”, zegt Gertjan Lammers, Adviseur TIV Hardenberg.

Hij geeft aan dat een uitgebreid Research & Development-onderzoek is gedaan naar TIV. “Dit leverde een aantal conclusies op die we hebben omgezet naar actiepunten. Het onderzoek naar de haalbaarheid van de toevoeging van een beursonderdeel op het gebied van verpakkingsindustrie vanuit Artexis Easyfairs is in de afrondende fase. Inhoudelijk kan ik hier nog niet verder op ingaan, maar binnen enkele weken volgt hier nieuws over.”

Twee hoofdthema’s: Food Industry en Smart Industry
De beursthema’s voor TIV Hardenberg 2017 zijn Food Industry en Smart Industry. Dit komt tot uiting in een speciale Innovatie- en Smart Industry route op de beursvloer. In het verlengde hiervan gaat de beursorganisatie een kennisprogramma samenstellen dat bestaat uit interactieve seminars die inspelen op deze thema’s. Een ander speerpunt in het nieuwe concept is meer aandacht voor kunststofindustrie en technische oplossingen.

Toevoeging digitalisering, engineering en design
Met de integratie van NEW Industries en Engineering Materials ontstaan er nieuwe onderdelen op TIV, zoals Smart Business, Smart Productie, Smart Proces en Smart Product. Ook worden digitalisering, engineering en design toegevoegd aan het concept. Door alle vernieuwingen is het beursprofiel geüpdatet en bestaat komende editie uit zeven sectoren: grondstoffen & materialen, aandrijf- & besturingstechniek, personeel & organisatie, industriële toelevering, industriële productietechnieken (METAVAK), industriële automatisering en digitalisering.

Ketensamenwerking op beursvloer
Het nieuwe concept zorgt ervoor dat TIV overzichtelijker, groter en interactiever wordt met focus op trends en ontwikkelingen en bovendien het totaalplaatje vormt van de maakindustrie. Keten-samenwerking wordt daarin steeds belangrijker. Het nieuwe concept van TIV speelt hier op verschillende manieren in. Zo gaan exposanten door middel van co-creaties live produceren op de beursvloer, waardoor er niet alleen actie is, maar processen en optimalisatie ervan ook inzichtelijk worden.

Openingstijden TIV Hardenberg 2017
De openingstijden van TIV Hardenberg 2017 zijn op 19, 20 en 21 september van 13.00 tot 21.00 uur. Belangstellenden die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Adviseur Gertjan Lammers van Evenementenhal.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Netwerk voor data uitwisseling SCSN in zee met KPN

27-06 Data wordt steeds crucialer in de bedrijfsvoering. De uitdaging daarbij is niet alleen het…

Toeleveren

Teqnow begroet 1000ste deelnemer

19-01 Kaanen was samen met Rard Metz, programmamanager Smart Industry en Teqnow, op bezoek bij…

3D

Binder3D ontvangt Fieldlab-status

12-01 Aan het einde van de bijeenkomst, die geleid werd door Hans Praat, Business Developer…

Automatisering

TNO gaat praktisch aan de slag met Smart Industry

15-12 “Ondanks dat het Smart Industry gedachtengoed al jaren wordt gepromoot, staan de meeste maakbedrijven…

Automatisering

Construsteel maakt staalbouw werkplaats digitaal

01-09 Deze Smart Industry oplossing is onderdeel van de ConstruSteel-productlijn ‘De digitale werkplaats’. Staalbouw- en…

Verspanen

Efficiënt en foutloos produceren door digitale operator ondersteuning

11-07 Zoals ook in het vorige artikel genoemd, is er binnen Smart Industry (Industry 4.0)…

Verspanen

Zero programming als stap richting Flexible Manufacturing

12-04 In een reeks artikelen in VerspaningsNieuws zal TNO deze kennis- en innovatielijnen ieder voor…

Automatisering

Duits-Nederlandse Fieldlab Digital Twin van start

25-01 Het eerste Duits-Nederlandse Fieldlab voor Smart Industry is van start gegaan. Het richt zich…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV