Melotte 3D-print industriële applicaties

0

Melotte in Zonhoven, een dochteronderneming van de  Picanol Group, is gespecialiseerd in het aanmaken van onderdelen met hoge precisie, complexe vormen, speciale materialen en dit in kleine aantallen. Bij de productie worden zowel klassieke methodes zoals draaien, frezen, slijpen en vonkerosie als innovatieve 3D-printtechnieken ingezet. Het onder één dak uitvoeren van klassieke processen en 3D-printen van metaal maakt Melotte uniek.

Onlangs heeft Melotte geïnvesteerd in een nieuwe 3D-print machine, een SLM300i- 600W van de fabrikant DMG-Mori/Realizer. Een machine met een groter bereik (opbouwkamer 300x300x300mm), een sterkere laserbron (600 W) en een snellere wipercyclus. En een machine die een snellere poederwissel mogelijk maakt. De focus werd ook 100% gelegd op industriële applicaties: inzetstukken voor matrijzen voorzien van ‘conformal’ cooling, filtratiesystemen, mixersystemen, machinecomponenten met complexe geometrie, koel- en verwarmingselementen, et cetera.

In de meer dan 10 jaar ervaring die Melotte heeft in het 3D-printen van metalen onderdelen werd er ook heel wat kennis opgebouwd rond het redesignen van producten om ze geschikt te maken voor het 3D-printen. 3D-printen maakt het mogelijk om: lichtere producten te maken met dezelfde functionaliteit als het oorspronkelijke product; complexe geometrie te creëren die met de klassieke technologieën niet maakbaar zijn;  verschillende functies te integreren in 1 product; aan customisatie te doen.

Melotte neemt deel aan de Prototyping beurs in Kortrijk op 8 en 9 november (stand 573) en aan de Precisiebeurs in Veldhoven op 15 en 16 november (stand 102).