Met metaal je tuin opfleuren met kantopsluitingen en vuurschalen

0

Het zonnetje schijnt weer in Nederland, dus het is tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Dit is al helemaal op het moment een goed idee, want je kunt vanwege de maatregelen toch eigenlijk nergens anders naartoe. Hierbij kun je onder meer wat metaal toevoegen in je tuin. Dit zal het een industrieel tintje geven, wat het een stoere look geeft. Hierbij kun je de onderstaande tips gebruiken, inclusief nog wat advies over hoe je gebruik kunt maken van de tips.

Vuurschalen

Vuurschalen zijn perfect voor in de zomer. Zo kun je de frisse avondjes ook heerlijk warm doorkomen. Het zal dus zorgen voor warmte, maar een vuurschaal maakt je tuin direct ook een stuk gezelliger. Vuurschalen zijn dus verkrijgbaar in metaal, maar ze zijn tevens geproduceerd van andere materialen zoals RVS, gietijzer en staal. Het is hierbij logischerwijs van belang dat de vuurschaal lang mooi blijft en niet dus al te snel zal gaan roesten. Hiervoor kun je zorgen door het op een droge plek te zetten. Ook kun je hiervoor een exemplaar aanschaffen dat geproduceerd is van cortenstaal. Cortenstaal heeft namelijk een laagje corrosie dat ervoor zorgt dat het materiaal niet verder aangetast kan worden door de roest. Op deze manier zul je hoe dan ook een vuurschaal hebben gekocht waar je nog jaren kunt van genieten.

Met metaal je tuin opfleuren met kantopsluitingen en vuurschalen

Vuur aansteken in een vuurschaal

Als je een vuurschaal hebt gekocht dan wil je deze natuurlijk op een veilige manier aan kunnen steken. Zo kun je beginnen met een grote prop papier. Dit zal gemakkelijk branden, waarna je het kunt gebruiken om het hout aan te steken. Op deze manier hoef je niet met een lucifer of met een aansteker in de weer te gaan. Ook zul je dus blokjes hout nodig hebben. Het is hierbij van belang dat het hout droog is. Deze moeten op elkaar gestapeld worden zodat ze klaar liggen om aangestoken te worden. Leg ze natuurlijk dichtbij de prop van het papier die je aan wilt gaan steken. Eventueel kun je hierbij ook gebruik maken van aanmaakblokjes. Hiermee wordt het nog eenvoudiger om het vuur op te bouwen. Bovendien zou je zelfs het papier achterwege laten als je beschikt over de aanmaakblokjes.

Kantopsluitingen

Om je tuin prachtig af te werken is een kantopsluiting perfect. Zo zullen de afscheidingen in je tuin mooi afgewerkt zijn. Een borderrand, zoals een kantopsluiting ook wel wordt genoemd, zal er snel voor zorgen dat een perkje of grasveldje afgegrensd wordt van de rest van je tuin. Kantopsluitingen zijn net als vuurschalen in meerdere materialen en vormen te koop. Hierbij heb je dus ook zeker de mogelijkheid om een borderrand van metaal aan te schaffen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een exemplaar van kunststof, waarmee je eenvoudig patronen kunt creëren. Toch is het verstandig om een kantopsluiting van cortenstaal aan te schaffen. Deze zal erg lang mee gaan vanwege de hoge duurzaamheid van het materiaal. Op deze manier kun je met gerust hart de beplanting van de bestrating afscheiden.

Montage van kantopsluitingen

Na het kopen van een kantopsluiting zul je het logischerwijs ook moeten monteren. Voor het aanleggen van de kantopsluitingen zul je ook piketpalen nodig hebben. Deze zijn gelukkig eenvoudig te plaatsen. Allereerst moet je de vorm van je gazon moeten bepalen. Hierna kun je de steken van het gazon afsteken. Vervolgens moet je de derde stap nemen. Hierbij moet je de kantopsluitingen met de piketpalen koppelen. Per 300 centimeter moet je in totaal vijf piketpalen gebruiken. Natuurlijk moet je hierbij een piketpaal op elke hoek van het gazon plaatsen, dat is niet meer dan logisch. Vervolgens moet je de paaltjes de grond inslaan. Overigens zul je dan ook moeten bepalen wat de gewenste hoogte van de paaltjes is. Je moet hier dus zeker rekening mee houden bij het slaan van de piketpalen.

Accessoires

Daarnaast kun je je tuin ook op een heel eenvoudige manier een metalen look geven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bloempotten die van metaal zijn gemaakt, net zoals bloembakken en andere accessoires. Je kunt zelfs kiezen voor het kopen van decoratie van metaal. Wat dacht je van een grote metalen schaal op de tuintafel? Deze kun je mooi vullen met leuke plantjes of bloemetjes. Op deze manier zul je een leuke metalen accessoire hebben die perfect in je tuin zal passen. Weer eens wat anders dan een bloempot, maar alsnog heel leuk. Overigens zijn er logischerwijs ook bloempotten die gemaakt zijn van een metaalsoort verkrijgbaar op de markt.