Metaalbedrijven Emmen opnieuw 48 uur in staking

0

Metaalstakers van FNV Metaal en CNV Vakmensen uit de regio Emmen hebben vanaf vanochtend opnieuw twee dagen het werk neergelegd voor een goede cao metalektro. Ten minste zes bedrijven doen mee aan de regionale staking.

Vanaf vanochtend tot en met morgen is het Fletcher Hotel-Restaurant Emmen het decor van de staking. Rond de klok van 08:00 spraken Kitty Jong, vicevoorzitter FNV en Pieter Verburg, onderhandelaar metalektro CNV Vakmensen de stakers toe.

Ten minste zes bedrijven doen mee aan deze regionale staking: Prysmian, Rademakers gieterij, VDL Wientjes, Tooling Holland, Combimac, Honeywell en Resideo. De staking maakt deel uit van een lange reeks van stakingen, waar duizenden metaalwerkers door heel Nederland beurtelings aan meedoen. “Deze mannen en vrouwen van staal staken hier opnieuw, omdat de werkgevers nog niet ingaan op hun wensen”, zegt Johan Weijenberg, bestuurder FNV Metaal. “En dat houden ze vol, net zo lang totdat er naar de eisen van de werknemers wordt geluisterd en ze krijgen wat ze verdienen.” Hij wordt bijgestaan door Wilko van Niejenhuis, bestuurder CNV Vakmensen: “Tot op heden is er nog helemaal geen beweging bij de metaalwerkgevers te bespeuren. Ongelooflijk dat het zo lang moet duren in deze betere economische tijd. De werknemers zijn het zat en gaan door met staken voor een fatsoenlijke cao, daar hebben ze gewoon recht op.”