Metaalunie met mkb-paviljoen naar Hannover Messe

Koninklijke Metaalunie wil volgend jaar tijdens de Hannover Messe een mkb-paviljoen vergelijkbaar met ESEF openen. Nederland is partnerland op de Hannover Messe 2014 en met dit initiatief speelt de brancheorganisatie voor het mkb-metaal daar op in.

Met steun van de Nederlandse overheid krijgt de Nederlandse industrie alle kans goed uit pakken op de Duitse markt en zich te profileren als de ideale handels- en innovatiepartner. Het mkb-bedrijf speelt daarbij volgens de Metaalunie een belangrijke rol en verdient een eigen plek in de schijnwerpers.
Het paviljoen is gesitueerd in hal 5. Deze hal heeft als thema industriële toelevering. Deelnemen aan het paviljoen is op de eerste plaats aantrekkelijk omdat de Duitse markt een interessante exportmarkt is die enorme kansen biedt voor het mkb. Die kansen worden vergroot door deel te nemen aan een paviljoen dat het mkb-bedrijf in de spotlights zet. Daarnaast is deelname aan het Metaalunie mkb-paviljoen gunstig geprijsd. Zo biedt de Hannover Messe 20% korting op het paviljoen en het wordt ondersteund door AgentschapNL met een Holland lounge die ruimte biedt om gasten te ontvangen en zorgt voor een duidelijk herkenbare uitstraling. Deelnemers profiteren van de collectieve marketing van de inzendingen en er wordt hen veel werk uit handen genomen. Metaalunie biedt binnen het collectief verschillende maten standruimte zodat men al met een bescheiden budget mee kan doen.

Hannover Messe
De Hannover Messe is de belangrijkste industriële vakbeurs ter wereld. De beurs bestaat uit 6.550 exposanten uit 62 landen. Jaarlijks ontvangt de Hannover Messe zo’n 220.000 bezoekers uit 93 landen. Naast het MKB Metaalunie paviljoen zijn er nog tal van andere activiteiten die worden georganiseerd in het kader van Nederland Partnerland. AgentschapNL pakt uit met een grote Holland Lounge van 1700 vierkante meter. Verder is er het Holland High Tech House van de vereniging FME en de Nevat bouwt haar collectief in hal 4. Er zijn daarnaast volop activiteiten in het kader van Nederland Partnerland.
Metaalunie stelt dat deelname in principe geschikt is voor alle leden die exporteren naar Duitsland of deze markt willen verkennen en betreden. Wie geïnteresseerd is in deelname aan het Metaalunie MKB paviljoen, kan een mail sturen aan internationaal@metaalunie.nl. Bellen met het team internationaal van Metaalunie (Ivonne Dentjens, Birgit Voorhuis, Paul Verlinden) kan ook, tel. 030 605 3344.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Praktische voorbeelden van KI op Hannover Messe

17-04 “De innovatiekracht van de bedrijven die op de Hannover Messe aanwezig zijn, is groter…

Toeleveren

Waterstoftruck VDL blikvanger op NL Paviljoen Hannover Messe

17-04 De Nederlandse hightech industrie presenteert zich weer met het NL Paviljoen in hal 8…

Toeleveren

Altair met AI voor engineering en productie op Hannover Messe

15-04 Altair laat van 22 tot en met 26 april (hal 17, stand D25) onder…

Verspanen

Nieuwe tools Schunk maken toegang tot automatisering eenvoudiger

01-04 “Automatisering is de sleutel tot een gezonde, efficiënte en verantwoordelijke industrie”, benadrukt Timo Gessmann,…

Toeleveren

Hannover Messe 2024: klimaatneutrale oplossingen voor de industrie

18-10 Het concurrentievermogen vergroten, het klimaat beschermen en de welvaart stimuleren – dit zijn de…

Toeleveren

Hannover Messe ideale showcase voor Industrie 4.0

17-04 Industrie 4.0 is een overkoepelend merk dat sensorfabrikanten, automatiseringsbedrijven, roboticabouwers, softwareproducenten en gebruikers groepeert.…

Toeleveren

Open samenwerking is kracht van NL hightech-sector

12-04 Meer dan 25 partijen uit de Nederlandse Smart Industry-sector presenteren zich gezamenlijk in het…

Toeleveren

Hannover Messe 2023: vijf megatrends

20-02 Wie een goed beeld wil krijgen van de laatste technologische trends en ontwikkelingen voor…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV