Metav 2020: dag korter in de week voor TechniShow

0

Op verzoek van de exposanten duurt de vakbeurs voor metaalbewerking Metav in Düsseldorf volgend jaar geen 5 maar slechts 4 dagen. De vakbeurs vindt plaats van 10 tot en met 13 maart. Dat is een week voor de TechniShow in Utrecht (17-20 maart).

De exposanten verwachten meer efficiency van hun beursdeelname door een beperking tot 4 dagen, zo hebben ze in een enquête na afloop van de vorige Metav in 2018 laten weten.

Exposanten wat teruggeven
De eerste editie van de Metav werd gehouden in 1980. De beurs viert volgend jaar dus het 40-jarig bestaan. “We willen deze 40ste geboortedag natuurlijk uitgebreid vieren en vooral onze langjarige trouwe exposanten wat teruggeven”, zegt directeur Wilfied Schäfer van Metav-organisator VDW. “Daarom hebben we allereerst een vroegboek-korting ingevoerd, die bij boekingen gedaan tot en met 31 juli 2019 aantrekkelijke deelnamevoorwaarden garandeert. Ten tweede neemt de VDW eenmalig deel in de vervoerskosten op het beurscomplex in Düsseldorf.” De beursorganisatie hoopt dat dit zal resulteren in nog meer machines en techniek op de stands.
Aanmelden kan tot 31 augustus. “Hoewel de bedrijven momenteel sterk met de EMO Hannover bezig zijn, zijn we blij met de goede respons op onze uitnodiging aan de exposanten”, aldus Schäfer.

Volledige procesketen
De Metav heeft zich in 40 jaar ontwikkeld van een pure machinebeurs tot een evenement waar de volledige procesketen aan bod komt en waar een groot aanbod van oplossingen, ook van organisatorische aard, wordt gepresenteerd. Daarmee trok de beurs vorig jaar 27.000 beursbezoekers uit ongeveer 60 landen, waarvan 93 procent zich zeer tevreden toonden met het beursaanbod. Omgekeerd waardeerden de exposanten vooral de hoge bezoekerskwaliteit.

Themagebieden
Metav 2020 zal weer de hele proceseten in de metaalbewerking presenteren, uitgebreid met speciale ‘areas’ over de thema’s Quality, Medical, Moulding en Additive Manufacturing. “Deze speciale themagebieden trekken hun eigen publiek en hebben hun naam als platformen gevestigd”, aldus Schäfer.
Uiteraard focust de Metav op Industrie 4.0., het thema dat in de metaalbewerking steeds meer aan vaart wint: belangrijke aspecten als digitale productie, cloud toepassingen en data-analyse komen uitgebreid aan bod, zowel op de stands van de exposanten als in het omlijstende programma.