METAVAK 2019 schiet uit de startblokken

0

De nieuwe datum voor METAVAK valt goed in de smaak. Ruim een maand na de 2018 editie van de beurs voor industriële productietechnieken schreef namelijk de honderdste exposant zich in voor de editie van volgend jaar.

In 2019 heeft METAVAK een primeur, want de vakbeurs zal dan voor het eerst begin oktober plaatsvinden. “Dit is al meerdere jaren een wens van veel standhouders”, zegt Daniëlle Wild namens de METAVAK-organisatie. “We zijn blij dat METAVAK nu beter aansluit op de planning van leveranciers van industriële productietechnieken voor plaatbewerking. Dit wordt direct bevestigd door het aantal inschrijvingen op het segment Plaatbewerking dat we nu al hebben voor 2019.”

Nieuwe plattegrondindeling
METAVAK introduceert in 2019 verschillende segmenten. Voorgaande jaren stonden alle exposanten nog kriskras door elkaar, maar dat verandert aankomende editie. Met de nieuwe plattegrondindeling worden exposanten ingedeeld op productietechniek door middel van zes zones: automatisering, verspanen, plaatbewerking, reiniging/oppervlakte, 3D-printen en verbinden. “Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van bezoekers om efficiënter de beurs te bezoeken”, aldus Wild. Van oudsher wordt het vakevent bezocht door zowel eindbeslissers als eindgebruikers uit de metaalindustrie. Het percentage beslissingsbevoegden neem steeds verder toe, met in 2018 een toppunt waarbij bijna 70 procent van de bezoekers eind- of mede-beslisser was. Wild: “Met het beursconcept hopen we de stabiele groei vast te houden en METAVAK te laten uitgroeien naar een vakevent waarbij de metaalbranche jaarlijks samenkomt en de laatste ontwikkelingen deelt en ontdekt.”

Grotere stands in 2019
In de afgelopen vijf jaar is het aantal METAVAK exposanten met maar liefst 48 procent gegroeid en de beursorganisatie hoopt ook volgend jaar verder te groeien. “Wat opvalt is dat exposanten steeds vaker een grotere stand boeken. Een veelgenoemde reden is een (grotere) machine die ze gaan presenteren. Dat juichen wij alleen maar toe, want dat komt het aanbod en beleving op de beursvloer ten goede”, aldus Wild. De vijftiende editie van METAVAK is op 8, 9 en 10 oktober 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem.