METAVAK biedt alles voor de metaalbewerker

Op zoek naar een eenvoudige automatisering voor je draaibank? Naar een totaaloplossing in je verspanende werkplaats of een allround frees? Of naar een aantrekkelijk geprijsde fiberlaser of een machineonafhankelijk stukje software? Het is allemaal te vinden op de vakbeurs METAVAK. Bovendien komen ook de lasprofessionals op 4, 5 en 6 oktober goed aan hun trekken in Evenementenhal Gorinchem. Want voor het eerst sinds jaren wordt METAVAK weer tegelijk met Welding Week gehouden.

RoboJob neemt het nieuwe automatiseringsconcept Coby CNC mee naar METAVAK in Evenementenhal Gorinchem.

Op METAVAK zullen zo’n 120 exposanten zich presenteren. Samen met de ruim dertig standhouders op Welding Week zorgen zij voor een goed gevulde Evenementenhal, die ingedeeld zal zijn in zes zones: verspanen, plaatbewerking, automatisering, verbindingstechniek, oppervlaktebehandeling & reinigingstechniek en 3D printen. Zo vindt elke bezoeker snel dat wat hij zoekt.

Automatisering en robotisering

Net als op TechniShow een maand geleden en op de internationale vakbeurs voor metaalbewerking AMB in Stuttgart medio september, is er een groot aanbod van automatisering en robotisering. De belangstelling hiervoor is groot, zeker nu door het nijpende tekort aan vakkrachten efficiënt produceren steeds belangrijker wordt. Verspaners die op zoek zijn naar automatisering kunnen hun hart ophalen. Diverse robotcellen die werden gepresenteerd op de AMB, zijn nu op METAVAK te zien.

Zoals het Garant Automation Basic beladingssysteem. Deze ‘Gabby’, die het onbemand beladen en ontladen van gereedschapsmachines zonder automatiseringsinterface of tijdrovende programmering tegen beheersbare kosten mogelijk maakt, staat centraal op de stand van de Hoffmann Group. RoboJob neemt het nieuwe automatiseringsconcept Coby CNC mee naar Gorinchem. Dit maakt gebruik van een cobot, waardoor het automatiseren toegankelijk wordt voor iedereen. Zelfs met minimale technische kennis kan Coby volgens de Belgische CNC-automatiseerder worden ingezet.

Limas viert op METAVAK de officiële première van de Cubebox robotlaad-systemen. Volgens Limas-directeur Hans Blomen is dit een interessant product voor de Nederlandse verspaners: “Met Cubebox kunnen we een betaalbare industriële CNC-automatisering bieden die concurreert met cobots.”

PB Tools presenteert een interessante allround frees, die door Maykestag op de AMB werd geïntroduceerd. Deze Turbo Cut met een nieuwe innovatieve geometrie, is ontwikkeld om een veelvoud aan materialen te bewerken.

Fiberlasers

Voor plaatbewerkers zijn er diverse exposanten die hun fiberlasersnijmachines onder de aandacht brengen, zoals Besten Machines, Nardo Machines & Services, Machinehandel Klaassen en Deratech. Tuwi is van de partij met diverse machines van Durma, waaronder ook een lasersnijmachine. SafanDarley is present met enkele kantbanken en software. Plaatbewerkers die op zoek zijn naar machineonafhankelijke kunnen ook terecht bij Widenhorn.

Oranje actie

Het team van hoofdmediapartner 54u Media / MetaalNieuws is zelf uiteraard ook drie dagen lang van de partij, onder andere met een leuke Oranje actie.

Stand B125

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen