Mewa steekt Kanaal over met poetsdoekservice

0

Mewa, leverancier van textieldiensten, biedt zijn poetsdoekservice nu ook in Engeland aan. Nieuw is ook de verkoopstrategie voor de Engelse markt: voor het eerst kunnen poetsdoeken in een webshop besteld worden.

De nieuwe vestiging van het bedrijf bevindt zich in Birmingham. Daarmee is de leverancier van textieldiensten nu in 14 Europese landen actief. “De introductie op de Engelse markt betekent voor ons zeer veel”, zegt directeur Günes Yenen, Mewa Country Manager UK. “Enerzijds hou-den we onze groei aan en bouwen we onze rol als leider in de branche verder uit. Anderzijds zet-ten we nieuwe stappen wat digitalisering betreft. Wij beginnen met digitale diensten om onze klanten meerwaarde te bieden.”

Inderdaad, voor het eerst kunnen klanten de poetsdoeken die ze nodig hebben in een webshop bestellen. Bij het kiezen en bestellen van de juiste doeken krijgen klanten hulp van ‘the cloth finder’. Met deze online-gids vinden zij makkelijker welke poetsdoeken voor hen de juiste zijn. De online-tool stelt daartoe enkele vragen omtrent het soort vuil en het ge-wenste reinigingsresultaat. Vervolgens kan de klant de voorgestelde dienst meteen boeken.