MEWA werkkleding: Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk

Bij MEWA ligt de focus bij de ontwikkeling van textiel zoals werkkleding en bedrijfstextiel altijd op kwaliteit en duurzaamheid, want duurzaam werken is de beste manier om grondstoffen te sparen.

In het technisch centrum van MEWA wordt de kleding getest op duurzaamheid en slijtvastheid.

Er worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, die voldoen aan de eisen van de werkomgeving en aan de hoge eisen van industrieel wassen.

Nieuwe beschermende functies

In de eigen ontwikkelingsafdeling voor werkkleding en beschermende kleding worden nieuwe collecties ontworpen en wordt bestaande kleding verder ontwikkeld in samenwerking met stoffenfabrikanten en onderzoeksinstituten. De veerkracht en de duurzaamheid van de werkkleding worden getest tijdens intensieve testprocedures in het eigen technisch centrum en in gecertificeerde instituten. Het resultaat: verbeterde en duurzame stoffen met nieuwe, extra beschermende functies, zoals antistatische, las- of chemische bescherming.

Geoptimaliseerde testprocedure

Voor de lancering van een nieuwe werkkledingcollectie wordt de stof eerst getest in het technisch centrum van MEWA in het Duitse Wiesbaden. Bij het testen wordt de stof ten minste 30 keer gewassen, behandeld en vervolgens getest op zaken als scheurvastheid, kleurechtheid en slijtage. “De klant kan ervan op aan dat aan alle nodige veiligheidsnormen wordt voldaan en dat ze optimaal zijn afgestemd op de zorgprocessen. Onze manier van werken voldoet aan de specificaties van internationaal geldende ISO-normen”, verklaart Julien Vansantvoort, commercieel directeur MEWA Nederland.

Voor het vervaardigen van de nieuwe bedrijfskledingcollectie 'PEAK' wordt zo'n 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

Voor het vervaardigen van de nieuwe bedrijfskledingcollectie ‘PEAK’ wordt zo’n 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

Trend naar degelijke en duurzame werkkleding

Bij de keuze van werkkleding is duurzaamheid steeds vaker een doorslaggevende factor voor bedrijven en ondernemingen. Aldus gecertificeerde textieldienstverleners bieden een milieuvriendelijke en grondstofbesparende verhuurservice voor bedrijfsuitrusting. MEWA gaat nog een stap verder en heeft onlangs haar eerste collectie uit gerecycleerd materiaal ontwikkeld. Peak is werkkleding met uitstekende functionele eigenschappen en heeft de look van een modieuze outdooroutfit. De polyestergarens die ervoor gebruikt werden, zijn uitsluitend gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen. Die worden gecombineerd met biologisch katoen. In totaal worden voor het vervaardigen van MEWA PEAK ongeveer 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

De kwaliteit van de gerecycleerde materialen vormt een grote uitdaging bij het aanbieden van duurzame textieldiensten. Het gaat hier vooral om sterkte, die cruciaal is voor werkkleding. “De afgelopen jaren is de kwaliteit van gerecycleerd polyester aanzienlijk verbeterd en is de bereidheid om te investeren in de recyclingsector over het algemeen toegenomen – ook in ons netwerk”, aldus  Vansantvoort.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Mewa-merkencatalogus voor arbeidsveiligheid 2022/23

24-10 Het assortiment omvat een ruime keuze aan veiligheidsartikelen voor elke bedrijfstak en elke werksituatie.…

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Toeleveren

Mewa laat zijn merk opnieuw bloeien

05-09 De Mewa Groep heeft zich in de afgelopen jaren door zijn markt- en klantentoename…

Toeleveren

Beschermende kleding moet veilig zijn én blijven

11-05 Bovendien moeten de wasprocessen een hoog hygiëneniveau waarborgen – een belangrijk detail, vooral tijdens…

Toeleveren

Climate Partner bevestigt geringere milieu-impact Mewatex poetsdoeken

02-02 Een en ander blijkt uit een rapport van Climate Partner, een adviesbureau gespecialiseerd in…

Toeleveren

Mewa Peak collectie is duurzaam en functioneel

03-11 De Peak-collectie dankt haar bijzondere functionaliteit aan de combinatie van verschillende materialen. De kledingstukken…

Toeleveren

Vrachtwagen op waterstof haalt en brengt MEWA poetsdoeken

26-05 MEWA engageert zich als Europese verstrekker van textieldiensten al 113 jaar voor hergebruik en…

Werkplaatstechniek

Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

03-05 Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen