Minibeurs-concept Dormac Open Huis succes

0
919

Het Open Huis dat machineleverancier Dormac CNC Solutions vorige week organiseerde is een doorslaand succes geworden, mede dankzij de samenwerking met een aantal leveranciers.

Met de demonstratie van vijftien verspanende machines, waaronder twaalf van Doosan Machine Tools Europe, en de gezamenlijk presentatie met leveranciers van robotbeladingsystemen, gereedschappen, CADCAM programmeer systemen, spantechnieken, koelwater-koelersystemen, hogedruk systemen en besturingstechniek, had het Open Huis het karakter van een minibeurs. “Leuker dan de Techni-Show”, memoreerde één van de bezoekers.

“De ongedwongen sfeer, het ruime aanbod aan verschillende machinetypes, de aanvulling vanuit onze partners en de kleinschaligheid, werkt voor de bezoekers laagdrempelig”, aldus commercieel directeur Joost Verschure. “Bovendien heb je meer tijd voor elkaar dan op een grote beurs. We kijken dan ook terug op een succesvol event, waar we mede door de samenwerking met onze partners ook nieuwe prospects hebben mogen ontvangen.”

Dormac presenteerde tijdens haar Open Huis ook een aantal noviteiten, waaronder het Doosan T4000 boor-/tapcentrum en het Doosan DNM 5700 verticale bewerkingscentrum. Een Everox 4-banen draaimachine en een FAT teach-in draaimachine, die allebei al voor het Open Huis waren verkocht, vulden het programma aan voor wat betreft de bewerking van grotere diameters en langere werkstukken.

Dormac Open Huis
De machines werden live gedemonstreerd

5-assige freesmachines
Dormac kijkt nu al terug op een goed jaar ondanks de wisselvalligheid in sommige sectoren van de industrie. “Zeker gezien het feit dat we goed worden gevonden in de markt, wat zich heeft vertaald in een hoge opkomst tijdens ons Open Huis, ben ik positief gestemd wat betreft de uitloop van dit jaar. Voor volgend jaar verwachten we een toenemende vraag naar 5-assige freesmachines. Op dat gebied kunnen we met Doosan en het fabricaat Litz voldoen aan de vraag in zowel het midden- als ook hogere segment in de markt”, besluit Verschure.