Modern gereedschapsbeheer met Zoller

Laagland brengt alles rondom een modern gereedschapsbeheer naar METAVAK. Met vier voorinstelapparaten en diverse toolmanagementsystemen kunnen bezoekers zich op de beursstand van Laagland volledig laten informeren over het potentieel van automatische gereedschapsvoorinstelling en een slim gereedschapsbeheer. Naast de oplossingen van Zoller zal Laagland ook een selectie verspanende gereedschappen uit het programma van Mapal presenteren.

Bezoekers kunnen zich bij Laagland volledig laten informeren over het potentieel van automatische gereedschapsvoorinstelling en een slim gereedschapsbeheer.

METAVAK wordt na de Nederlandse Metaaldagen de tweede vakbeurs waar Laagland dit najaar exposeert. “Een beurs is voor ons echt van toegevoegde waarde”, vertelt Edwin van der Spek van Laagland. “Een beurs geeft de mogelijkheid om in korte tijd heel veel mensen te spreken. Daarnaast kunnen bezoekers van dichtbij de voordelen van onze producten en oplossingen ervaren. Op METAVAK leggen we de focus op het bereiken van een modern gereedschapsbeheer.

Met de systemen van Zoller bieden we een uitgebreid pakket aan oplossingen aan, waarmee bedrijven grote optimalisatieslagen kunnen maken. Optimalisatie begint namelijk al bij het meten, voorinstellen en efficiënt beheren van verspanende gereedschappen.”

Vier voorinstelapparaten

Laagland laat op de METAVAK vier voorinstelapparaten zien: De Zoller Smile Basic, Smile 420 Pilot 1.0, Venturion 450 Pilot 4.0 en SmartCheck 600 Pilot 4.0. De vier apparaten zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Zo is de Smile bijvoorbeeld erg geschikt voor het meten en voorinstellen van standaard gereedschappen in kleine seriegroottes. Het compacte systeem neemt weinig ruimte in en kan direct naast een CNC-machine geplaatst worden.

De Smile 420 Pilot 1.0 gaat een stapje verder dan de Basic. Zo biedt de ‘pilot 1.0’ beeldverwerking alle meet- en voorinstelfuncties voor het snel meten en instellen van standaard gereedschappen. Waar de Smile-serie is ontwikkeld als een instapmodel, is de Venturion-serie op de markt gebracht als Premium-oplossing. De Venturion 450 Pilot 4.0 en SmartCheck 600 zijn geschikt voor het meten en voorinstellen van boor- frees- en draaigereedschappen. Ze bieden daarnaast veel meer mogelijkheden in het meetbereik en de software.

Met één druk op de knop meten de systemen de samengestelde gereedschappen op lengte, radius en eventueel op rondloop en vlakloop. Tegelijkertijd controleert het systeem op afwijkingen en beschadigingen en of het gereedschap in de juiste houder is gemonteerd. Op METAVAK zal Laagland met de SmartCheck 600 demonstreren hoe ook geometrieën van slijpgereedschappen geïnspecteerd kunnen worden.

Laagland presenteert op METAVAK ook volhardmetalen gereedschappen en hydro-gereedschapshouders uit het brede programma van Mapal.

Laagland presenteert op METAVAK ook volhardmetalen gereedschappen en hydro-gereedschapshouders uit het brede programma van Mapal.

Toolmanagement

Naast de vier voorinstelapparaten presenteert Laagland tevens de ToolOrganizer uitgiftekast met elektronische vakken, de verticale Keeper ladekast met een hoogte van 2.000 mm en het TMS Tool Management System. TMS geeft inzicht in alle gereedschappen voor een goed georganiseerde gereedschapsopslag en een efficiënt gereedschapsbeheer. Zo zijn gereedschappen snel en eenvoudig terug te vinden en kunnen bedrijven inzicht krijgen in het gebruik van gereedschappen.

Diverse modules in TMS geven aan welke gereedschappen zich al in de bewerkingsmachine bevinden en welke er nog verzameld moeten worden. Daarnaast is het mogelijk om de resterende standtijd van gereedschappen in te zien, waardoor er tijdig gereageerd kan worden. De open architectuur van TMS biedt de mogelijkheid tot connectiviteit met systemen zoals uitgiftekasten, voorinstelapparaten en CAD/CAM-systemen.

Laagland
Stand G123

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe Makino’s NTS Norma gaan 24/7 produceren

10-01 De 5-assige bewerkingscentra zijn geleverd door Laagland, dat het machineprogramma van Makino sinds ruim…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X