Modern gereedschapsbeheer met Zoller

Laagland brengt alles rondom een modern gereedschapsbeheer naar METAVAK. Met vier voorinstelapparaten en diverse toolmanagementsystemen kunnen bezoekers zich op de beursstand van Laagland volledig laten informeren over het potentieel van automatische gereedschapsvoorinstelling en een slim gereedschapsbeheer. Naast de oplossingen van Zoller zal Laagland ook een selectie verspanende gereedschappen uit het programma van Mapal presenteren.

Bezoekers kunnen zich bij Laagland volledig laten informeren over het potentieel van automatische gereedschapsvoorinstelling en een slim gereedschapsbeheer.

METAVAK wordt na de Nederlandse Metaaldagen de tweede vakbeurs waar Laagland dit najaar exposeert. “Een beurs is voor ons echt van toegevoegde waarde”, vertelt Edwin van der Spek van Laagland. “Een beurs geeft de mogelijkheid om in korte tijd heel veel mensen te spreken. Daarnaast kunnen bezoekers van dichtbij de voordelen van onze producten en oplossingen ervaren. Op METAVAK leggen we de focus op het bereiken van een modern gereedschapsbeheer.

Met de systemen van Zoller bieden we een uitgebreid pakket aan oplossingen aan, waarmee bedrijven grote optimalisatieslagen kunnen maken. Optimalisatie begint namelijk al bij het meten, voorinstellen en efficiënt beheren van verspanende gereedschappen.”

Vier voorinstelapparaten

Laagland laat op de METAVAK vier voorinstelapparaten zien: De Zoller Smile Basic, Smile 420 Pilot 1.0, Venturion 450 Pilot 4.0 en SmartCheck 600 Pilot 4.0. De vier apparaten zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Zo is de Smile bijvoorbeeld erg geschikt voor het meten en voorinstellen van standaard gereedschappen in kleine seriegroottes. Het compacte systeem neemt weinig ruimte in en kan direct naast een CNC-machine geplaatst worden.

De Smile 420 Pilot 1.0 gaat een stapje verder dan de Basic. Zo biedt de ‘pilot 1.0’ beeldverwerking alle meet- en voorinstelfuncties voor het snel meten en instellen van standaard gereedschappen. Waar de Smile-serie is ontwikkeld als een instapmodel, is de Venturion-serie op de markt gebracht als Premium-oplossing. De Venturion 450 Pilot 4.0 en SmartCheck 600 zijn geschikt voor het meten en voorinstellen van boor- frees- en draaigereedschappen. Ze bieden daarnaast veel meer mogelijkheden in het meetbereik en de software.

Met één druk op de knop meten de systemen de samengestelde gereedschappen op lengte, radius en eventueel op rondloop en vlakloop. Tegelijkertijd controleert het systeem op afwijkingen en beschadigingen en of het gereedschap in de juiste houder is gemonteerd. Op METAVAK zal Laagland met de SmartCheck 600 demonstreren hoe ook geometrieën van slijpgereedschappen geïnspecteerd kunnen worden.

Laagland presenteert op METAVAK ook volhardmetalen gereedschappen en hydro-gereedschapshouders uit het brede programma van Mapal.

Laagland presenteert op METAVAK ook volhardmetalen gereedschappen en hydro-gereedschapshouders uit het brede programma van Mapal.

Toolmanagement

Naast de vier voorinstelapparaten presenteert Laagland tevens de ToolOrganizer uitgiftekast met elektronische vakken, de verticale Keeper ladekast met een hoogte van 2.000 mm en het TMS Tool Management System. TMS geeft inzicht in alle gereedschappen voor een goed georganiseerde gereedschapsopslag en een efficiënt gereedschapsbeheer. Zo zijn gereedschappen snel en eenvoudig terug te vinden en kunnen bedrijven inzicht krijgen in het gebruik van gereedschappen.

Diverse modules in TMS geven aan welke gereedschappen zich al in de bewerkingsmachine bevinden en welke er nog verzameld moeten worden. Daarnaast is het mogelijk om de resterende standtijd van gereedschappen in te zien, waardoor er tijdig gereageerd kan worden. De open architectuur van TMS biedt de mogelijkheid tot connectiviteit met systemen zoals uitgiftekasten, voorinstelapparaten en CAD/CAM-systemen.

Laagland
Stand G123

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Besten Machines versterkt onderhoudsaanbod

13-07 “Noem het maar APK-keuringen”, zeggen Ron Besten en Rutger Blankenspoor, die blij verrast zijn…

Automatisering

Limas biedt met robotlaadcel Cubebox alternatief voor cobot

06-07 De Cubebox is ontwikkeld en wordt gebouwd door Tezmaksan Robotics Technologies, onderdeel van de…

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Verspanen

Weiler presenteert compacte servoconventionele draaibank

21-06 Het nieuwe model is de opvolger van de C30 en met een draaidiameter over…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

16-06 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

04-05 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Open House Index draait om verspaning

28-03 Wanneer op dinsdag 26 april de deuren openen voor het Index Open Huis 2022,…

Verspanen

Roemheld sensor-spantechnologie bewaakt productieproces

28-02 Wenzler ontwikkelt en produceert 5-assige bewerkingscentra. Hierop worden 24/7 onderdelen bewerkt voor de automobielindustrie,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X