Mogema realiseert nieuwbouw mét bedrijfsschool in Dronten

Mogema Aalberts advanced mecha-tronics gaat verhuizen van ’t Harde naar Dronten. Op De Poort van Dronten is een gebied van twaalf hectare aangekocht.

Bas Bonnier (links), directeur van Mogema, en burgemeester Jean Paul Gebben van gemeente Dronten ondertekenden de koopovereenkomst op bedrijventerrein De Poort van Dronten zelf.

Mogema produceert hoogwaardige aluminium en stalen machineframes, vacuümkamers en mechatronische systemen. De productie van de stalen frames blijft in ’t Harde, de productie van de aluminium frames wordt in Dronten gevestigd. Daarmee blijven de vervoersbewegingen beperkt.

Bedrijfsschool

Bas Bonnier, directeur van Mogema Aalberts advanced mechatronics is verheugd de uitbreiding in Dronten te kunnen realiseren. “De vraag naar extreem nauwkeurige stalen en aluminium frames blijft de komende jaren sterk groeien. Dronten biedt ons daar alle ruimte voor, is centraal gelegen en goed bereikbaar. Naast de productieruimten wordt er ook een kantoor gerealiseerd en gaat een langgekoesterde wens van ons in vervulling om een bedrijfsschool te realiseren, met een R&D lab (onderzoek en ontwikkeling) en ‘Experience centre’ om mensen te enthousiasmeren en inspireren voor de technische beroepsgroep.”

200 Nieuwe banen

De koopovereenkomst werd door Bas Bonnier en burgemeester Jean Paul Gebben van gemeente Dronten op het bedrijventerrein zelf ondertekend. Het hightech bedrijf werd van harte welkom geheten door wethouder Irene Korting van Economische zaken. Zij prijst het bedrijf voor de duurzame werkgelegenheid en technologisch hoogwaardige activiteiten. “Een bedrijf met ambitie, dat de komende jaren voor 200 nieuwe banen wil zorgen en de Nederlandse maakindustrie in Flevoland op de kaart wil zetten, is in Dronten meer dan welkom. Het spreekt ons enorm aan dat er voor de nieuwbouw, van ontwerp tot realisatie, wordt gestreefd naar verduurzaming.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen