Moulding Industries breidt verder uit

0

Paul Harkema, de ondernemer achter investeerder Moulding Industries (MI), heeft wederom twee strategische overnames binnen de spuitgietindustrie bekend gemaakt. Zijn investeringsvehikel heeft CKV Plastics en Metron overgenomen.

Door deze overnames is de organisatie nog beter in staat een compleet aanbod te bieden en zo een one-stop-shop te vormen voor klanten in de kunststofmarkt. Moulding Industries heeft in de twee overgenomen bedrijven een volledig belang verworven, waardoor de interne verschuiving van capaciteit en opdrachten eenvoudig te realiseren is. Moulding Industries verstevigt door de overnames haar positie in verschillende sectoren waaronder de automobielindustrie, (tuin-)bouw, verlichtingsindustrie, olie- en gasindustrie, meubelindustrie en verpakkingsindustrie.

Eerder acquireerde Harkema met Moulding Industries al Packpower en Bema. Het past allemaal in zijn strategie om meerdere bedrijven in deze branche samen te brengen. Harkema: “Ik focus mij op de kunststof producerende industrie omdat ik daar veel synergievoordelen zie met mijn huidige bedrijven. Tevens is dit een stabiele markt waarin veel degelijke bedrijven bestaan die een opvolgingsprobleem hebben, hier kan ik een goede oplossing voor bieden.” De groep heeft nu een gecombineerde omzet van enkele tientallen miljoenen euro’s en meer dan 150 personeelsleden. Marktlink Fusies & Overnames was bij alle overnames betrokken.