Moulding Industries neemt Bema Kunststoffen over

Moulding Industries heeft opnieuw een strategische overname gedaan in de waardeketen van kunststoffabricaten. Nadat het bedrijf een jaar eerder het Zevenbergse Packpower via een management buy-in overnam, heeft het onlangs 100% van de aandelen van Bema Kunststoffen overgenomen.

Bema is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige kunststofproducten door middel van spuitgiettechniek. Door de innovatiekracht van het bedrijf uit Zierikzee heeft het in de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd in met name de verfmarkt met klanten zoals Axalta en AkzoNobel. Een voorbeeld van de producten is de Kleurtester van Flexa, welke in 2017 diverse consumentenprijzen gewonnen heeft. Bema bestaat uit twee volledig geoutilleerde fabrieken: een fabriek in Zierikzee en (sinds 2004) een fabriek in Bosnië. In totaal zijn er circa 90 werknemers bij het bedrijf actief.

Het bedrijf is opgericht in 1968 en werd in 1999 overgenomen door de drie verkopende aandeelhouders. Twee van de drie aandeelhouders hebben de wens uitgesproken een stap terug te doen en zich te richten op andere activiteiten. Oud-aandeelhouder Bart Gravendeel blijft de komende vijf jaar actief als algemeen directeur. Directeur Paul Harkema van Moulding Industries zal met hem de groeistrategie van Bema verder vorm gaan geven.

Verder uitbouwen
Tijdens het overnameproces is Moulding Industries begeleid door Marktlink Fusies & Overnames. “Als ondernemer is Harkema altijd op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen”, vertelt Huub Verbeeten van het adviesbureau. “Bovendien zoekt hij naar strategische toegevoegde waarde binnen de keten. Met deze overname zal zowel bij Bema (omzet) als bij Packpower (inkoop) synergie behaald kunnen worden. Daarnaast is er op het gebied van grondstofinkoop onderhandelingskracht te winnen door als collectief op te treden.” Paul Harkema onderstreept die woorden: “Zowel de bestaande als de nieuwe afnemers van Bema bieden groeipotentieel, waarvoor het huidige machinepark voldoende ruimte biedt. Het doel is om uiteindelijk meerdere ondernemingen aan Moulding Industries te binden, die voldoende potentieel hebben om verder uit te bouwen. Mijn uiteindelijke visie is om onder de naam Moulding Industries een kunststofverwerkende groep te bouwen, een one-stop-shop waarin we klanten via één van de specialistische deelnemingen kunnen bedienen.”

www.bema.nl
ww.packpower.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Han van Rijn houdt overname-spreekuur op TechniShow

29-01 Han van Rijn begeleidt al meer dan 30 jaar ondernemers in de technische sector…

Columns

Belastingdienst

19-09 Ooit had hij het bedrijf overgenomen en van een traditionele verspaner omgebouwd tot een…

Columns

Vakantie

17-07 De maanden van mindere omzet en orderintake zijn begonnen. Klanten betalen wat later, want…

Columns

Bellen

19-06 Angst voor het onbekende en angst voor weinig interesse in zijn bedrijf en daardoor…

Columns

Failliet

28-03 Toen Wouter nog een kind was, was zijn vader vertrokken naar een Aziatisch land,…

Columns

Een stap terug?

27-02 Anton was ooit begonnen als servicemonteur bij de onderneming, een machinebouwer voor de bouwstoffenindustrie.…

Bedrijf en Economie

Andra Tech Group versterkt zich met DKH Metaalbewerking

06-02 DKH is gespecialiseerd in het hoog geautomatiseerd CNC-frezen en CNC-draaien/frezen van fijnmechanische onderdelen op…

Columns

Gozert

01-02 De kinderen studeerden en gingen vlot door alle tentamens. Zijn vrouw werkte drie dagen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV