Nederland ‘Country on Stage’ tijdens composietenbeurs

0
40

Tijdens de composietenbeurs JEC World 2019 in Parijs is Nederland ‘Country on Stage’. Gedurende het evenement krijgt de Nederlandse vertegenwoordiging de mogelijkheid specifieke kwaliteiten, kennis en vaardigheden op het gebied van composieten in de schijnwerpers te zetten.

JEC World verbindt de wereldwijde composietindustrie: gebruikers kunnen hier een volledig spectrum van processen, nieuwe materialen en samengestelde oplossingen vinden. Zowel de gevestigde marktleiders in composieten als start ups en studenten met innovatieve applicaties zijn op deze beurs te vinden. Elke industrie is hier vertegenwoordigd: van automotive tot luchtvaart en van bouw & civiele techniek tot duurzame energie. Tijdens de editie van 2019 wordt de Nederlandse composietenindustrie uitvoerig belicht.

Holland High Tech Paviljoen
In samenwerking met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en topsector HTSM verzorgt CompositesNL, als brancheorganisatie voor de composietindustrie in Nederland, het Holland High Tech Paviljoen. Dit paviljoen is een showcase voor wat Nederland de composietindustrie te bieden heeft. Verder zijn er vele Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die zichzelf rechtstreeks op JEC World 2019 presenteren. Businesscases op het gebied van auto-, lucht- en ruimtevaart, constructie en 3D-printen, waarbij alle dimensies van de Nederlandse composietenindustrie zijn betrokken. Speerpunten binnen de Nederlandse composietbranche zijn onder andere thermoplast composiet, automatisering, duurzaamheid van composiet en toepassingen van composiet en water, zoals bruggen, sluizen en schepen.

Speciaal programma
Op woensdag 13 maart is er een speciaal programma als onderdeel van het ‘country on stage’. In dat programma van 1,5 uur zal het bloeiende Nederlandse composieten ecosysteem gepresenteerd worden. JEC World 2019 vindt plaats van 12 tot en met 14 maart in Parijs.