Nederland Maakt, nieuw ketenevent de maakindustrie

0

Op woensdag 2 oktober vindt bij de Basiliek in Veenendaal de eerste editie plaats van Nederland Maakt. Dit event verbindt organisaties en ondernemers uit de gehele keten van de Nederlandse maakindustrie. Het wordt georganiseerd door NEVAT, FEDET, FPT-VIMAG, VNMI en FME.

Op het programma staan diverse sprekers en interactieve elementen. De sprekers laten de bezoekers met een nieuwe blik naar de eigen onderneming kijken op het gebied van mens, data en technologie. Waar liggen nieuwe kansen? Hoe komen zij tot nieuwe oplossingen? Hoe kunnen ondernemers meer en slimmer samenwerken in de keten? Toekomstbestendigheid, inspiratie en motivatie staan centraal, maar Nederland Maakt geeft ondernemers ook praktische handvatten om de dagelijkse praktijk door een andere bril te bekijken.

Een van de sprekers is Randall van Poelvoorde, ondernemer en technologie-expert. Hij richt zich op de impact van technologie op banen en taken. Welk effect heeft technologie op keuzes voor personeel? Hoe kunnen bedrijven innoveren en medewerkers meenemen in deze ontwikkeling. TedEx spreker Frans Feldberg, hoogleraar Data Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit, legt uit hoe organisaties kansen kunnen benutten en waarde kunnen creëren met data. Wat zijn de mogelijkheden om bestaande business modellen te verbeteren en nieuwe data-gedreven business modellen te ontwikkelen? Tijdens het netwerkdiner laat trendwatcher Richard van Hooijdonk de elementen van de thema’s mens, data en technologie, samen komen in zijn keynote. Wat is de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen? En wat betekent dit voor de Nederlandse Maakindustrie? Tijdens de netwerkmomenten wordt in de foyer een innovatieplein georganiseerd. Bezoekers kunnen zich hier aanmelden.