Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2013 van start

0

Innovatieve bedrijven kunnen zich vanaf nu met hun succesvolle projecten kandidaat stellen voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2013. De prijs wordt door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag voor de zesde keer uitgereikt aan ondernemingen uit Nederland of Duitsland, die bijzondere prestaties leveren in het grensoverschrijdende bedrijfsleven.

Prestaties of projecten die in aanmerking komen zijn innovatief – bijvoorbeeld een unieke ontwikkeling of speciale procedure – of geven een bijzondere economische impuls in beide landen of in bepaalde regio’s. Maar ook met succesvolle marketingcampagnes of algemene ondernemerssuccessen kunnen bedrijven de prijs in de wacht slepen.

In het afgelopen jaar werd de prijs gewonnen door ingenieursbureau e-Traction uit Apeldoorn en de Zuid-Duitse aandrijvingsspecialist Ziehl-Abegg. Samen hadden zij een nieuw type elektromotor ontwikkeld dat direct in de wielnaaf is geïntegreerd, zonder tussenkomst van transmissie of differentieel. Door deze nieuwe technologie worden lawaai en uitstoot aanmerkelijk gereduceerd. Met hun grensoverschrijdende ontwikkeling wisten de winnaars 30 andere kandidaten achter zich te laten.

“Bedrijven die voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie in aanmerking komen zijn grensoverschrijdend actief en behalen juist daardoor bijzondere successen”, zegt DNHK-voorzitter Thomas Hoyer. De Hamburgse ondernemer heeft zelf al vier decennia zakelijke ervaring in Nederland.

Bedrijven kunnen zich t/m vrijdag 9 augustus bij de Handelskamer aanmelden. Het aanmeldingsformulier is te vinden op de website van de DNHK. Een jury van de Handelskamer zal vervolgens uit alle inzendingen een shortlist samenstellen. De winnaar wordt uiteindelijk online door het bedrijfsleven zelf gekozen. In het afgelopen jaar werden in totaal meer dan 4.000 stemmen uitgebracht.

De winnaar wordt in oktober tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekendgemaakt.