Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

Op donderdag 16 en vrijdag 17 maart worden bij SMEOT, mbo-vakschool voor metaal, mechatronica en verspaning, in Hengelo de Nederlandse Kampioenschappen voor Lassen gehouden.

Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek. ROC van Twente organiseert deze wedstrijden in samenwerking met SMEOT.

Startsein

De Hengelose wethouder Onderwijs Claudio Bruggink geeft donderdag om 8.30 uur het startsein voor de wedstrijden. Vrijdag is er nog een ondernemersontbijt voor de leden van IKT (Industriële Kring Twente) met aansluitend een rondleiding.

Twee Twentse kandidaten

Twee studenten vanuit ROC van Twente/SMEOT hebben zich gekwalificeerd voor deze landelijke finales en horen hiermee al tot de top van Nederland. Dat is in de categorie Lassen MAG/BMBE Tim Kleijne Snuverink (18). Hij werkt bij P&S Metaalbedrijf in Haaksbergen. Bij het TIG lassen doet Stijn ten Vergert (19) mee. Hij werkt bij Stork in Hengelo.

Wanneer op vrijdag aan het eind van de dag de wedstrijden zijn afgerond en de deelnemers weer naar huis zijn afgereisd, gaan de juryleden alle gedane arbeid beoordelen. Vrijdag, een week later, wordt de top 3 van beide disciplines in Amsterdam bekend gemaakt.

Koning bezoekt The Finals

De meeste finales vinden plaats in de RAI in Amsterdam. Namens ROC van Twente krijgen 44 studenten de kans een medaille te halen tijdens het NK Skills The Finals (STF) dat op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam plaatsvindt. Op 24 maart zal Koning Willem-Alexander de Finals bezoeken. Hij gaat onder meer in gesprek met studenten die betrokken zijn bij de wedstrijden, bijvoorbeeld die van bloembinder, kapper, mechatronicus, schilder en tegelzetter. De Koning zal ook spreken met voormalig kampioenen, juryleden, docenten en wedstrijdorganisatoren.

Vrijdagavond 24 maart is de feestelijke prijsuitreiking. Voor een aantal beroepen maakt de winnaar kans op een plek in Team Netherlands en mag hij/zij mee naar EuroSkills later dit jaar.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Esab maakt lassen met optimale booginstellingen makkelijker

12-09 Beide apparaten maken het gemakkelijker om te lassen met geoptimaliseerde booginstellingen omdat ze geavanceerde…

Personeel en Opleiding

Europees goud voor lasser Bart Willems

11-09 Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is zaterdagavond afgesloten met een feestelijke ceremonie en…

Verbinden

Lassen zonder zorgen

06-09 Of het nu gaat om lasmachines, lastoortsen of lasdraad, handmatig lassen, robotlassen of volledige…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Automatisering

Beter lassen in scheepsbouw met KI

17-04 Betrouwbare en tegelijkertijd effectieve lasprocessen zijn van groot belang in de scheepsbouw. Geautomatiseerde processen…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?