Netwerkevenement bij TenCate over bijzondere materialen

De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) organiseert op woensdag 27 maart een netwerkevenement bij Royal Ten Cate. Op het programma staan onder andere enkele presentaties over producten voor de automotive-industrie en materialen die bijvoorbeeld bijzonder hittebestendig zijn of speciaal voor de lucht- en ruimtevaart worden ontwikkeld.

Speciale textielsoorten voor toepassing in onder meer de bouw-, sport- en automotivesector zijn het werkterrein van Royal Ten Cate uit Almelo. De bijeenkomst bij deze internationale marktleider vindt plaats in het kader van de nieuwe evenementenreeks ‘DNHK in bedrijf’. De Handelskamer nodigt bedrijven uit Nederland en Duitsland op woendag 27 maart van 13.45 tot 17.00 uur uit voor een bedrijfsbezichtiging met aansluitende netwerkbijeenkomst in de productielocatie van TenCate in Nijverdal.

“Het doel van onze nieuwe evenementenreeks is om innovatieve en internationaal succesvolle bedrijven te presenteren, die normaal gesproken voor de bezoeker gesloten blijven”, zegt Claudia Jansen, ledenmanager van de DNHK: “De producten van TenCate worden wereldwijd toegepast – of het nu gaat om kunstgras voor hockeyvelden, textiel voor de ruimtevaart, tentdoek voor gebouwen of uniformen voor politie en leger.” Dat maakt een blik achter de schermen ook zo spannend, vindt Jansen. “Bovendien biedt het evenement aansluitend aan de rondleiding de gelegenheid om andere Nederlandse en Duitse bedrijven uit de regio te leren kennen en nieuwe contacten te leggen.”

Na een welkomstwoord van DNHK-directeur Axel Gerberding staan er allereerst een aantal presentaties van TenCate op het programma. Deze gaan vooral over producten voor de automotive-industrie en materialen voor speciale toepassingsgebieden, zogenaamde ‘advanced composites’, die bijvoorbeeld bijzonder hittebestendig zijn of speciaal voor de lucht- en ruimtevaart worden ontwikkeld. Vervolgens worden de deelnemers zo’n 90 minuten lang rondgeleid door de productiefaciliteiten in Nijverdal, waarbij zij een unieke inkijk in het ontstaan van de advanced composites krijgen. De rondleiding wordt verzorgd door productieleider Rob Boogert. Na afloop van de rondleiding tegen 17 uur kunnen de bezoekers deelnemen aan een netwerkborrel.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 30 personen. Een tijdige aanmelding is dan ook vereist. De deelname is kosteloos. Nadere informatie is te vinden op de website van de Handelskamer.

Aanmelding is mogelijk bij de Nederlands-Duitse Handelskamer, Claudia Jansen, tel. 0031 (0)70 3114 163, e-mail c.jansen@dnhk.org

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

247TailorSteel start productie in Oud Gastel

28-03 De officiële opening is pas op 14 juni, maar CEO Carl Berlo kijkt er…

Plaatbewerking

Specialist in ‘metalen met gaten’ versterkt productie

27-03 Holwerda heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en meer dan 25 jaar ervaring in het laten…

Plaatbewerking

Trumpf smart factories voor drie VDL-bedrijven

27-03 Hiermee is de samenwerking tussen beide concerns, die al meer dan 40 jaar bestaat,…

Verspanen

DMG Mori kwaliteitszegel voor hyper MILL

27-03 Daar kunnen klanten ook gereedschappen, spaninrichtingen en andere door DMG Mori aanbevolen producten tegen…

Verspanen

Koelsmeermiddel voor ASML Grade 2

27-03 De Bechem Avantin 400 serie is vrij van boorzuur en formaldehyde en mengbaar met…

Verspanen

Clean Event: krijg grip op industriële reinheid

27-03 Het evenement verbindt professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid om samen de…

Bedrijf en Economie

Wilvo neemt V.d. Elsen over

27-03 De overname (de vierde na GFM in 2020, Iteq in 2021 en Van Den…

Toeleveren

VDL Groep groeit stevig door

27-03 Ondanks onzekere geopolitieke omstandigheden en externe uitdagingen als gevolg van tekorten (medewerkers en materialen)…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen