NEVAT zoekt baanbrekende maak-innovaties

0

Op 1 november organiseert NEVAT, de branchevereniging voor top toeleveranciers in de maakindustrie, Talent Hunts. Een evenement waar innovators, ondernemers en studenten hun nieuwste technologieën en innovaties in de maakindustrie kunnen pitchen voor een toonaangevend publiek.

De beste pitches maken kans om op 9 december tijdens het kerstevent Celebrate Exponentiality van NEVAT in Huis ter Duin het podium te delen met sprekers zoals Yuri van Geest en Paul Smit.

Champions League
NEVAT ziet een enorme versnelling in product- en procesontwikkelingen en marktadoptie van technologische innovatie. “Onze leden realiseren zich steeds meer dat zij móeten innoveren om voorop te blijven lopen”, aldus Kees de Schipper, directeur van NEVAT. “Wekelijks zien wij de mooiste innovaties met een exponentieel groeipotentieel. Met recht kunnen wij zeggen dat Nederland opereert in de Champions League van de maakindustrie. En dat willen wij vieren tijdens ons kerstevent Celebrate Exponentiality op 9 december.”

Potentierijke innovaties
NEVAT roept innovators, ondernemers en studenten in de maakindustrie op, die een potentierijke innovatie ontwikkeld hebben om zich op www.talenthunts.nl aan te melden. Volgens de bewezen TEDx filosofie worden zij getraind en voorbereid om een optimale pitch van hun innovatie te ontwikkelen. Tijdens het evenement op 1 november strijden de deelnemers tegen elkaar tijdens Talent Hunts. Publiek en een professionele jury selecteren samen de beste pitches. De twee winnaars mogen hun innovatie op 9 december presenteren tijdens Celebrate Exponentiality, echter ligt de nadruk die dag vooral op hoe de ideeën verder ontwikkeld kunnen worden en welke samenwerkingspartners willen helpen. Juist dat is de kern van innovatiesucces zoals NEVAT het ziet. Immers de slagingskans van een innovatie wordt voor 25% bepaald door de technologische-en voor 75% door de sociale innovatie.
Sprekers kunnen zich voor de Talent Hunts aanmelden tot 18 oktober.

Celebrate Exponentiality
NEVAT organiseert dit jaar voor het eerst een kerstevent voor haar leden en haar relaties. Dit jaar met het thema Celebrate Exponentiality. Met dit event wil NEVAT de innovatieve groeikracht van de Nederlandse maakindustrie in het zonnetje zetten.