Nieuw 10-jarig contract KMWE voor motoronderdelen F-35

0
296

KMWE Group in Eindhoven heeft een nieuw 10-jarig contract gekregen van Pratt & Whitney voor de fabricage van F135 motor uitlaat onderdelen. De F135 is de motor voor de 5e generatie F-35 Lightning II.

KMWE-dochter DutchAero is sinds 1976 expert in vliegtuigmotorenonderdelen. Met name door het specialisme in uitlaten van straalmotoren heeft DutchAero een 10-jarig contract gesloten voor het leveren van complexe samenstellingen voor de motoruitlaat. Met deze overeenkomst versterkt KMWE Group haar strategische positie voor levering van uitlaat onderdelen van de JSF-F135 motor aan Pratt & Whitney.

“Na een competitief aanbestedingsproces heeft Pratt & Whitney DutchAero gekwalificeerd als een ‘best-value’ leverancier voor uitlaat onderdelen van de F135 straalmotor,” zegt O Sung Kwon van Pratt & Whitney Military Engines. “We gaan met het DutchAero team werken aan verbetering en versterking van onze supply chain, het reduceren van kosten, en straalmotoren van wereldklasse te leveren aan onze klanten.”

“Al meer dan 40 jaar produceren we complexe samenstellingen voor de uitlaat van de F16 Fighting Falcon. Door dit aanvullende F135 contract hebben we de mogelijkheid onze relatie met Pratt & Whitney te versterken en kunnen we met onze unieke kennis van vliegtuigmotoren het volgende tijdperk ingaan”, zegt Edward Voncken, CEO van KMWE Group. “Dit lange termijncontract voor uitlaatdelen van de F135 straalmotor bevestigt onze competenties van wereldniveau en waarborgt behoud en groei van high-skilled banen. Dit contract is een aanvulling op de bestaande overeenkomst met Pratt & Whitney voor complex verspaande motoronderdelen.”

www.kmwe.com