Nieuw vlaggenschip voor nulpuntspantechniek Schunk

De nieuwe nulpuntspanmodule Vero-S NSE3 138 en spantoren Vero-S NSE-T3 138 introduceert Schunk hebben als meest opvallende kenmerk een optionele, veerbediende conussluiting die de wisselinterface van de modulen automatisch vergrendeld zodra de spanbout omhoog wordt gebracht.

In combinatie met de geïntegreerde uitblaasfunctie voorkomt de snelsluiting de afzetting van spannen of vuil op de interface. Zonder dat de hoogte verandert, vergrendelt hij de laatste opening van de overigens volledig afgesloten module.

Meer stijfheid
Schunk heeft de kenmerken van de Vero-S NSE3 138 opnieuw verbeterd. Een enorme intrekkracht van 8.000 N respectievelijk 28.000 N met geactiveerde turbofunctie en een hogere vormstabiliteit van de module komen de stijfheid van de spansystemen ten goede. Ook de hoogste kantelmomenten en dwarskrachten worden betrouwbaar opgevangen als bijvoorbeeld aan de onderkant van hoog gespannen onderdelen wordt gewerkt. Ook bij de premiummodellen vindt het vastzetten of positioneren plaats met een korte kegel met een wisselherhalingsnauwkeurigheid van <0,005 mm. Zelfs bij de meest veeleisende bewerkingen staat dit garant voor een maximale nauwkeurigheid. Dankzij een conische fitting kunnen de spanbouten ook buiten het midden, en daardoor eenvoudig, in de module worden ingevoegd. De daadwerkelijk spanning vindt zonder externe energie plaats met veerdruk, is vormvast en zelfborgend. Ook als de druk in het luchtsysteem plotseling daalt, blijven de werkstukken veilig gespannen. Een pneumatische systeemdruk van 6 bar is voldoende om de spanmodulen te openen.

Comfortabele monitoring
Voor een maximale proceszekerheid kunnen beide spanschuifposities ‘open’ en ‘gesloten’ standaard op basis van de dynamische druk worden opgevraagd. Optioneel kan een positiesensor worden gebruikt, die daarnaast een vergrendelingsproces zonder bouten kan detecteren. Afhankelijk van de draaddoorsnede van de spanbouten bedragen de houdkrachten 35.000 N (M10), 50.000 N (M12), 75.000 N (M16). Alle onderdelen, zoals basisbehuizing, spanbouten en spanschuiven zijn van gehard roestvaststaal en absoluut corrosiebestendig. Hierdoor hebben zij een lange levensduur. Speciale aanlegvlakken vergemakkelijken het reinigen en garanderen een perfect vlak contactvlak voor spanmiddelen en werkstukken. De nieuwe premiummodulen zijn volledig compatibel met het bestaande Vero-S-systeem, dat inmiddels meer dan 1.000 combinatiemogelijkheden voor efficiënte werkstukspanning bevat.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Eenvoudige vingerwissel tijdens het lopende proces

23-04 In veel industrieën gaat de productie steeds meer richting ‘high-mix – low-volume’. Het wordt…

Verspanen

Schunk wint Hermes award met AI-ondersteunde grijpoplossing

22-04 De AI-ondersteunde toepassingskit van Schunk biedt een snelle introductie tot het autonoom hanteren van…

Verspanen

Nieuwe tools Schunk maken toegang tot automatisering eenvoudiger

01-04 “Automatisering is de sleutel tot een gezonde, efficiënte en verantwoordelijke industrie”, benadrukt Timo Gessmann,…

Bedrijf en Economie

Schunk is officiële sponsor van de NXT Gen Cup

28-03 De auto-industrie ondergaat de grootste transformatie tot nu toe. Dit verandert ook de toekomst…

TechnishowNieuws

Slimme en productieve spantechnologie

12-03 Naast alle gereedschappen is één van de hoogtepunten van Schunk tijdens de TechniShow de…

Verspanen

Tendo Silver opent deur naar hydro-expansie-spantechniek

21-11 Gebruikers in de metaalbewerking zijn al lang overtuigd van de hydraulische expansietechnologie voor gereedschaphouders:…

Verspanen

MATE nulpuntspansysteem dóór en vóór machine-operator

06-11 MATE heeft sinds 1962 als gereedschapsmaker van ponsgereedschap de knowhow hoe werkstukken moeten worden…

Verspanen

Focus Schunk op duurzaamheid en connectiviteit

06-09 De sleutel voor een meer duurzame productie is minder verbruik van energie en grondstoffen. Schunk…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV