Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

Heller showt op de EMO voor het eerst de nieuwe generatie van zijn bewerkingscentrum F 6000 aan het internationale vakpubliek. De 5-assige machine met kopkinematica is door en door ontworpen voor flexibele serieproductie.

De voornaamste kenmerken van de nieuwe generatie F 6000 zijn een hoog niveau van productiviteit, flexibiliteit en nauwkeurigheid.

Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale automatisering en compatibiliteit met de H- en FP-serie voor een groot aantal werkstukken hoogtepunten van deze nieuwe 5-asser. Daarnaast scoort de F 6000 met een topuitrusting en de mogelijkheid tot uitbreiding met technologieën als frezen, interpolatiedraaien of power skiving.

Nieuwe motorspindels

De highlights van de nieuwe generatie zijn de fundamenteel herziene zwenkkoppen en de speciaal ontwikkelde nieuwe motorspindels. De spindelunits zorgen voor topwaarden op het gebied van nauwkeurigheid, dynamiek en prestaties bij 5-assige bewerking. Voor gecombineerde frees- en draaitaken is de machine optioneel uitgerust met een frees-draai-functie, waarin de DDT (Direct Drive Turning) draaitafel een centrale rol speelt. In lijn met de trend naar complete verspaning betekent dit dat er niet meer op afzonderlijke draaibanken hoeft te worden omgespannen, wat de nauwkeurigheid van het werkstuk verhoogt en de doorlooptijden verkort, vooral bij serieproducten.

De paletwisselaar behoort tot de standaard uitrusting en geldt als het eerste niveau van automatisering. Dankzij de nieuwe optie ‘Automation-ready’ kunnen het Heller roterende opslagsysteem (RSP) en de bij Heller gestandaardiseerde lineaire opslagoplossingen ook later eenvoudig worden geïntegreerd.

Duidelijke bediening

Om ervoor te zorgen dat dit alles optimaal kan worden gebruikt in de dagelijkse productie, hebben de ontwikkelaars van Heller aandacht besteed aan een duidelijke en eenvoudige bediening en een goede toegankelijkheid van alle werkgebieden. De nieuwe Siemens Sinumerik One-bediening die standaard is geïnstalleerd en het handige hoofdbedieningspaneel in console-ontwerp met een 24-inch touchscreen maken de bediening eenvoudig. Tegelijkertijd maken de verbeterde toegang tot het werkgebied en de optioneel verkrijgbare nieuwe inloopassistent (Setup-Assist) het gemakkelijker om de processen op de machine in te richten.

Naast de F 6000 presenteert Heller op de EMO producten voor de digitalisering van de productie, een omvangrijk dienstenpakket en innovatieve productieprocessen en -technologieën voor complete bewerkingen op één machine.

Heller
Hal 12, stand C68

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Automatisering

Alles-in-één oplossing voor contactloze 3D-inspecties

06-09 SmartRay presenteert een revolutionaire verbinding tussen lasprocesparameters en de kwaliteitsinformatie van Josy; volledig geautomatiseerd,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema