Nieuwe eigenaar Almetaal

Freddy Holwerda heeft Almetaal in Oostzaan, een groothandel en productiebedrijf in geperforeerde metaalplaten, metaalgaas en strekmetalen, overgenomen van Eilko de Jong

Nieuwe eigenaar Freddy Holwerda wil verder bouwen aan de bewezen succesformule van Almetaal en de marktpositie van het bedrijf in Europa versterken.

De twee zetten op 20 mei hun handtekening onder het overnamecontract. Holwerda werkte al als algemeen directeur bij het bedrijf en is sinds 1 januari 2022 eigenaar. De Jong blijft tot het eind van het jaar een dag per week actief bij Almetaal om zijn kennis en ervaring over te dragen.

Ambitieus en enthousiast

Met de verkoop aan Holwerda heeft Almetaal een ambitieuze en enthousiaste nieuwe eigenaar. Hij deed de afgelopen twintig jaar ervaring op als manager en technisch directeur in de bouw en de industriële sector. Na ruim twee jaar bij Almetaal in de rol van algemeen directeur kent hij het bedrijf inmiddels door en door.

Nog meer maatoplossingen

Eilko de Jong begon in 1996 bij het bedrijf en heeft de activiteiten sindsdien uitgebreid van handel naar (deels) eigen productie. Een groot deel van de producten wordt verwerkt in de agrarische sector, de voedingsmiddelen- en recyclingindustrie en de bouwnijverheid.

Holwerda wil verder bouwen aan de bewezen succesformule van Almetaal en de marktpositie van het bedrijf in Europa versterken. Voor de komende twee jaar noemt hij als belangrijkste ambities: “We willen onze klanten in de verschillende sectoren graag in bredere zin bedienen, onder andere door nog meer maatwerkoplossingen te bieden. Door scherper in te spelen op de vraag van klanten kunnen we bovendien verspilling tegengaan en op die manier duurzamer produceren.” Verder is zijn visie werkplezier een belangrijke voorwaarde voor succes: “Dus dat blijft ook een speerpunt.”

Metalen met gaten

Met 1.500 verschillende plaatmaterialen op voorraad en een volledig ingerichte constructiewerkplaats is het team van Almetaal een partner voor iedere vraag naar metalen met gaten. Naast het uitgebreide programma van geperforeerd metaal, strekmetaal en metaalgaas maakt het bedrijf verschillende onderdelen uit staal, RVS, messing, koper en cortenstaal.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen