Nieuwe plaatwerkspecialist Dumaco op ESEF

0

Elmar Groep, DPA Plaatwerk, Stantec, ITM en TLC hebben hun krachten gebundeld in de nieuwe plaatbewerkingsspecialist Dumaco – Dutch Manufacturing Companies. Het management sluit toekomstige overnames beslist niet uit.

Dumaco richt zich de komende tijd volledig op de integratie van de verschillende bedrijven en het benutten van de schaalvoordelen maar ziet vervolgens grote kansen in de doorgaans lokaal georiënteerde markt van plaatbewerking. Grote industrieën vragen in toenemende mate om een ander soort samenwerking met leveranciers, waarbij (keten)integratie en klantspecifieke oplossingen centraal staan. “Dumaco is uitstekend geoutilleerd om te voldoen aan deze marktontwikkeling”, zegt CEO Tom Sanders. “Synergievoordelen zijn voor ons slechts een eerste stap. Een gezamenlijke strategie en marktbenadering maakt ons daadkrachtiger, de leveringsbetrouwbaarheid gaat omhoog en we zijn in staat om snel de laatste technologische ontwikkelingen voor onze klanten in te zetten. Maar het belangrijkste is dat wij als groep bepaalde klanten beter kunnen bedienen, bijvoorbeeld door vergaande ketenintegratie of co-development.”

Dumaco’s COO Fred O’Reilly vertelt dat de individuele bedrijven hun bestaande klanten blijven bedienen zoals voorheen. “Maar sommige klanten hebben behoefte aan verdergaande dienstverlening zoals bijvoorbeeld assemblage. Als groep kunnen we dat hogere niveau van ketenintegratie bieden. Mocht er een bedrijf op ons pad komen dat ons in staat stelt om de dienstverlening aan onze klanten verder uit te breiden dan onderzoeken we zeker de mogelijkheid tot overname.”

Presentatie op ESEF
Dumaco presenteert zich officieel op de ESEF. In de presentatie staat het thema ‘The Art of Manufacturing’ centraal. Hiermee maakt Dumaco niet alleen vakmanschap, materiaalkennis en ervaring concreet maar laat zij in de breedte zien wat mogelijk is op het gebied van plaatwerk. Tijdens de beurs krijgen bezoekers een rondleiding langs een verzameling aansprekende ‘werken’.