Nieuwe SharpCam 3D Pro software

0

Met de nieuwe SharpCam 3D Pro versie 2018 kunnen werkstukken op 3-assige freesmachines nog sneller worden geprogrammeerd.

Juist ook de gewone prismatische onderdelen, die als 3D STEP model worden ingelezen, zijn nu automatisch te verspanen, nadat de ruwe materiaalafmeting is ingegeven. Ook kunnen CNC frezers gemakkelijk zelf 3D vormdelen programmeren, door toepassing van zeven krachtige 3D cyclussen in een begrijpelijke menustructuur.

Besturing intelligenter
Met SharpCam wordt de besturing van CNC freesmachines feitelijk intelligenter en zijn CNC frezers, op de eigen werkplek, beter in staat deze mogelijkheden direct toe te passen. Tussenkomst van een CAM-programmeur, ter ondersteuning van het productieproces, komt dan te vervallen. Nieuw in SharpCAM zijn ook een tijdbesparende vlakfreescyclus en updates om onderdelen sneller te laden en te simuleren, zodat frezers nog prettiger kunnen programmeren. De succesfactor blijft daarbij de userinterface van het programma en het gemak waarmee CNC Frezers/programmeurs hiermee vertrouwd raken.

Frees-strategieën Moduleworks
SharpCam 3D Pro biedt bovendien het volledige pakket 3-assige frees-strategieën aan van Moduleworks met de automatische voor- en nafrees algoritmen. Daarbij is een ruime keuze mogelijk in cyclusinstellingen met onder andere offset, parallel, waveform (trochoïdaal of wervelfrezen) en restmateriaal frezen, contouren projecteren en fijne nabewerking met constante gladheid op 3D oppervlakken. De software beschikt natuurlijk over de recentste importfilters, zodat de elektronische 3D productdata van klanten moeiteloos kunnen worden overgenomen (DXF/DWG, IGES, STEP, STL). De aanschaf is eenmalig zonder cloud kosten, update, service of support abonnement verplichting.