Nieuwe snijplaten Seco voor verspanen Ni-superlegeringen

0

Seco heeft de prestaties bij ruwen en semi-finiseren van zijn Secomax CS100 sialon keramiek kwaliteit uitgebreid door snijplaten met T-geometrie. Deze zijn voorzien van een vrijsnijdende en extreem scherpe geometrie. De nieuwe snijplaten bieden stabiliteit en langdurige prestaties bij het verspanen van Ni-superlegeringen onder onstabiele omstandigheden.

De CS100-snijplaten met T-geometrie (afgeschuind) zijn geschikt voor draaibewerkingen die nauwkeurige toleranties en lage snijkrachten vereisen. Ze zijn beschikbaar in facetten van 20 graden die in breedte variëren van 0,05 tot 0,1 mm. De scherpe, negatieve en versterkte snijkanten op deze snijplaten helpen om een deel van de hoge snijkracht en druk te absorberen, die anders op de gereedschaphouders en werkstukken zou worden uitgeoefend.

Daardoor elimineren deze snijplaten het risico van vervorming van het werkstuk, in het bijzonder bij dunwandige componenten. Ze verminderen ook overmatige trillingen die de standtijd verkorten en de oppervlakteafwerking negatief beïnvloeden. De eigenschappen van de snijplaten met T-geometrie vullen ook de bestaande CS100-producten met S-geometrie (afgeschuind en gehoond) aan, die ontwikkeld zijn om bestand te zijn tegen hoge snijkrachten onder stabiele bewerkingsomstandigheden.

De snijplaten met T- en die met S-geometrie van de CS100-serie hebben allemaal een hoge weerstand tegen abrasieve slijtage en een grote taaiheid. De standtijd wordt verlengd en er hogere snijsnelheden mogelijk zijn bij het bewerken van uitdagende materialen zoals Inconel, Mar, Rene en Waspaloy. De fabrikanten die deze snijplaten gebruiken, vooral in de luchtvaartindustrie en energieproductie, profiteren van een hoge productiviteit, een consistente kwaliteit en lage kosten per werkstuk.

Bovendien heeft Seco nieuwe keramische snijplaathouders aan het productportfolio toegevoegd. Deze houders zijn verkrijgbaar als standaardschacht en Seco-Capto-uitvoering en hebben een uniek zittingontwerp en unieke klemsystemen. Daardoor leveren de verschillende diktes en ontbrekende bevestigingsgaten in het midden, die veel voorkomen bij deze typen snijplaten, geen enkel probleem op.