Wisselsnijplaten Seco voor veeleisend materiaal

0

Met zijn nieuwe TH1000- en TH1500-wisselsnijplaatkwaliteiten breidt Seco zijn aanbod aan extreem slijtvaste oplossingen voor het snijden van lastig te bewerken materialen uit.

Seco heeft de kwaliteiten ontwikkeld om hoge prestaties en een verhoogde productiviteit mogelijk te maken voor een reeks complexe toepassingen, waaronder het bewerken van superlegeringen en gehard staal. Deze materialen worden veel gebruikt in de ruimtevaart- en automobielsector.

De TH1000, een kwaliteit met TiSiN-TiAIN nano-laminaat PVD-bekleding, blinkt uit bij het bewerken van de hardste staalsoorten, superlegeringen en oplasmaterialen. De TH1000 biedt betrouwbare taaiheid en een hoge slijtvastheid die noodzakelijk is bij het bewerken van deze veeleisende materialen waarbij variaties in hardheid en onderbroken sneden veel voorkomen. Verder is de kwaliteit bestendig tegen snijkantbreuk en in combinatie met de speciaal voor deze materialen gekozen spaanbrekers wordt effectieve spaancontrole bevorderd.

De TH1500, een harde kwaliteit met Duratomic bekleding, is bedoeld voor hogere verspaningsdebieten en maakt een optimale productiviteit mogelijk bij ononderbroken snede in geharde stalen componenten met een matige hardheid (HRC 40-55). De Duratomic bekledingstechnologie van Seco zorgt voor een snijplaatbekleding met een ongeëvenaarde sterkte. Verder biedt de TH1500 een grote slijtvastheid bij het finishen van gietijzer en de kwaliteit is daarmee een bruikbare aanvulling op de kwaliteiten van Seco die speciaal zijn ontwikkeld voor gietijzer, TK1001 en TK2001.

De serie spaanbrekers die beschikbaar is voor de nieuwe TH-snijplaatkwaliteiten maximaliseert spaancontrole en zorgt daarmee voor een hogere procesveiligheid en een langere standtijd in een brede reeks toepassingen.