Nieuwe veiligheidslichtschermen Omron

0

Fabrikanten moeten tegenwoordig flexibele productielijnen ontwerpen om aan veranderende behoeften van consumenten te voldoen. In deze complexe omstandigheden gebruiken de meeste fabrikanten verschillende soorten veiligheidslichtschermen voor elke beveiligingstoepassing. Hierdoor is het kiezen van het juiste lichtscherm ingewikkeld en tijdrovend.

Een veiligheidslichtscherm is een sensor die in veiligheidssystemen wordt gebruikt om werknemers te beschermen tegen gevaren, zoals bewegende delen van productieapparatuur. Wanneer een medewerker een lichtstraal tussen de zender en ontvanger onderbreekt, detecteert het lichtscherm dit en geeft het een signaal om de apparatuur veilig te stoppen.

De nieuwe lichtschermen van de F3SG-SR-serie van Omron bieden bescherming aan vingers, handen, armen/benen en lichaam. Ze worden gebruikt voor machineopeningen en de randen van apparatuur, in een grote variatie aan toepassingen en met beschermende hoogtes van 160 mm tot 2,48 m zodat de volledige vereiste bescherming kan worden geboden. Met de F3SG-SR kunnen fabrikanten het mechanische ontwerp van alle productielijnen standaardiseren en zo de complexiteit van keuze en ontwerp voorkomen. De F3SG-SR-serie zorgt ook voor betrouwbare waarneming, zelfs onder zware omstandigheden en bij extreme temperaturen, dankzij de goed afgedichte, oliebestendige constructie en het grote bereik.