Omron automatiseert inspecties met menselijk oog

0

Omron lanceert zijn nieuwe vision-systeem uit de FH-serie dat met AI-technologie voor foutdetectie defecten zonder leermonsters identificeert. Deze technologie voor kunstmatige intelligentie, die de menselijke gevoeligheid en de technieken van geschoolde inspecteurs reproduceert, detecteert betrouwbaar gebreken die eerder moeilijk vast te leggen waren. Hierdoor kunnen visuele inspecties op basis van het menselijk zicht geautomatiseerd worden.

Fabrikanten staan onder hoge druk om processen te automatiseren die afhankelijk zijn van de zintuigen van ervaren werknemers. Met name bij visuele inspectie is het belangrijk om op betrouwbare wijze subtiele defecten te identificeren, zelfs op flexibele lijnen die een breed scala aan items produceren. Van oudsher zijn de gevoeligheid en kennis van technici met jarenlange ervaring van cruciaal belang. Tegenwoordig werken mensen echter vaak niet in dezelfde ruimte op de productielocaties, om ze te beschermen tegen Covid-19. Dit leidt tot een toenemende vraag naar geautomatiseerde visuele inspectie om op arbeidskosten te besparen.

Lichtgewicht oplossing

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft Omron de eerste AI voor de detectie van defecten ontwikkeld die de technieken van geschoolde inspecteurs reproduceert. Deze AI maakt nu deel uit van het FH Vision-systeem.  Omron’s ervaring op het gebied van beeldverwerking en visuele inspectie is in dit nieuwe product ingebouwd om de inspectiecapaciteit met AI te maximaliseren zonder enorme hoeveelheden gegevens te moeten leren. AI heeft traditioneel een speciale omgeving nodig, maar de lichtgewicht oplossing van Omron is geïntegreerd in een systeemcomponent. Er is geen speciale AI-engineer vereist voor instelling en afstelling op productielocaties.

Omron zet zich in voor innovatie en probleemoplossing op productielocaties met het concept ‘innovative-automation’. “Omdat we ernaar streven de prestaties van het menselijk oog te evenaren en zelfs te overtreffen, blijven we gegevens verzamelen en onderzoeken voor de ontwikkeling van de nieuwste AI-technologie. Door de omvang van wat kan worden geautomatiseerd bij visuele kwaliteitsinspectie te vergroten, hoeven mensen minder eenvoudig en monotoon werk te doen, terwijl de kwaliteit en stabiliteit van het proces worden verbeterd”, aldus Jan Nieswandt, Product Marketing Manager voor Vision en RFID bij Omron Europe.