Nieuwe wizards voor SND40 lasnaaddetectiesysteem

Nieuwe wizards maken de installatie en ingebruikname van het SND40 lasnaaddetectiesysteem van Roland Electronic aanzienlijk gemakkelijker. Volgens leverancier tsb-bescom in Duiven is dat goed nieuws voor alle operators van dit systeem.

De grootste verbetering is dat nu enkel de essentiële parameters ingevoerd dienen te worden: buisdiameter, wanddikte en type materiaal. Indien nodig kan de operator ook informatie ingeven over aangebrachte coatings en gewenste hoeken waaronder de lasnaad dient gepositioneerd te worden. Deze parameters worden op een handige stap-voor-stap manier opgevraagd. Vervolgens worden op basis hiervan passende ‘recepten’ berekend, geverifieerd en verbeterd tijdens een daaropvolgend geautomatiseerd proces.

De database van Roland Electronic is de afgelopen decennia langzaam maar gedetailleerd opgebouwd. Deze database vormt een waardevolle basis voor de nieuwe wizard van de SND40. Resultaten zijn snel en duidelijk te zien. In de meeste gevallen zijn de eerste resultaten zelfs zo goed dat het niet nodig is om nog verdere aanpassingen in de advanced modus door te voeren.

De nieuwe wizard betekent volgens tsb-bescom een welkome vereenvoudiging voor de goed getrainde operator. Zijn workload wordt namelijk aanzienlijk minder. Bij veeleisende verwerkingsprocessen van buizen kan de interface elk moment worden geraadpleegd.

Roland Electronic is exposant op Schweissen & Schneiden (hal 14, stand B03)

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X