Nieuwe zonneauto wordt gebouwd op BIC

0

De nieuwe gezinsauto op zonne-energie van Solar Team Eindhoven gaat geproduceerd worden op de Brainport Industries Campus (BIC). De studenten krijgen een plek in de zogenoemde ‘fabriek van de toekomst’, waar ze 1 maart de bouw van de vierde innovatieve zonnewagen starten.

 

Een deel van de studenten van Solar Team Eindhoven zal het kantoor op de campus van de TU/e inruilen voor een werkplaats op de BIC. Het team, dat bestaat uit 27 studenten, is sinds september bezig met het ontwerpen van de nieuwe auto, waarmee ze in oktober aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge verschijnen. Voor het realiseren van het ontwerp gaat het team een unieke samenwerking met de BIC aan; de plek waar innovatieve hightech bedrijven en instanties krachten bundelen. De zonneauto zal dus voor het eerst geheel in Eindhoven geproduceerd worden, wat voor de studenten veel voordelen oplevert.

Samenwerkingen
Het enorme gebouw van de BIC biedt niet alleen voldoende ruimte voor het bouwen van een zonneauto, maar biedt volgens Carijn Mulder ook volop kansen. “We zijn bijvoorbeeld bezig met het opzetten van samenwerkingen met studenten van het Summa Collega voor freeswerk en Engie ondersteunt ons bij het inrichten van de werkplek. Juist het feit dat op de BIC faciliteiten, kennis en de drive om te innoveren samenkomen maakt het voor ons een ideale plek om onze droom te realiseren.”

Meedenken
Ferdinand Gremmen, SDK Vastgoed, ontwikkelaar van de BIC, verwelkomt de studenten: “De auto die door het team gebouwd wordt is een perfect voorbeeld van high mix, high complexity, low volume, waarbij innovatie voorop staat. Dit is eigenlijk precies waar de Brainport Industries Campus als ‘Fabriek van de Toekomst’ voor staat. We sturen erop aan dat de andere campusbewoners met hun kennis, kunde en expertise mee gaan denken. Zo wordt de auto die in oktober aan de start zal staan in Australië een product van ons ecosysteem.”