NTS Campus in Eindhoven

De plaatwerkfabriek van NTS-Group in Bergeijk en de verspaningsfabriek op bedrijventerrein Esp in Eindhoven verhuizen rond de jaarwisseling naar het hoofdkantoor van NTS-Group op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

NTS ontwikkelt, maakt, assembleert en test complexe (opto)mechatronische systemen en mechanische modules voor grote hightech machinebouwers (OEM’s). Dat deed het bedrijf tot nu toe op diverse locaties in Nederland. Door de plaatwerkfabriek en de verspaningsfabriek te verhuizen, wil de onderneming een NTS campus creëren. Op bedrijventerrein De Hurk heeft de NTS-Group namelijk twee hallen vlakbij haar hoofdkantoor aangekocht. Met de werknemers afkomstig uit de plaatwerkfabriek in Bergeijk, het verspaningsbedrijf op Esp in Eindhoven en de prototype assemblage in Wijchen komt het totaal aantal werknemers dan op 500 mensen. Tevens wordt de vestiging van NTS in Nijmegen verplaatst naar de Novio Tech Campus daar. Deze vestiging wordt aangevuld met de onderzoeksafdeling in Wijchen en een bedrijfsonderdeel in Doetinchem, waardoor hier circa 55 mensen gaan werken. De lakfabriek met vijftig medewerkers zal in Bergeijk achterblijven.

Korte communicatielijnen
Met de eigen NTS Campus wil Marc Hendrikse, CEO van NTS, het bedrijf klaarmaken voor de toekomst. “We werken voor het einde van het jaar een plan uit om een sfeervolle werkomgeving te creëren waar de communicatielijnen kort zijn en we sneller kunnen schakelen”, zegt hij in het Eindhovens Dagblad. “Dat is waar onze klanten steeds vaker naar vragen. Deze concentratie is nodig, omdat we sneller moeten kunnen schakelen. Was het voorheen nog mogelijk langdurig te plannen, nu kun je vaak niet meer dan drie maanden vooruit kijken. Onze klanten willen hun klanten snel bedienen en verwachten dat wij snel aan een veranderende vraag kunnen voldoen. Daarom zijn korte communicatielijnen en makkelijk overleg tussen disciplines nodig.”

Niet naar Brainport Industries Campus
Hendrikse zegt ook dat de veranderingen in de industrie de achterliggende oorzaak zijn: “Zeven jaar geleden hadden we nog gezegd dat hier de moeilijke en in Azië de eenvoudige productie plaatsvinden. Maar dat is achterhaald vanwege transporttijd en -kosten. Tegenwoordig is ons doel zo dicht mogelijk in de buurt bij onze klanten te produceren. In Europa hebben we wel onze productielocatie in Tsjechië en in Azië hebben we naast Singapore ook een productielocatie in Shanghai en Suzhou in China.”
Ook op andere plekken in het land gaat NTS de activiteiten concentreren en hiermee heeft het bedrijf besloten om definitief niet te kiezen voor de Brainport Industries Campus (BIC). “We hebben daar wel serieus over nagedacht, maar het kwam voor ons te ongunstig uit”, legt Hendrikse in het ED uit. “We hebben namelijk grote investeringen moeten doen in cleanroom faciliteiten en die zijn eigenlijk niet te verplaatsen. Ik ben nog steeds enthousiast over de BIC en als de timing anders was geweest hadden we misschien anders beslist.”

Smart Industry
De gehele NTS Group telt 1650 werknemers, waarvan 580 in het buitenland werkzaam zijn. In het artikel in het Eindhovens Dagblad legt Hendrikse uit dat het bedrijf toch nog personeel tekort komt en efficiënter wil werken door in te investeren in verdere robotisering: “We komen nog steeds mensen te kort, maar kijken er nu iets meer ontspannen tegenaan. De verhuizingen zijn namelijk ook gericht op efficiënter produceren, waarbij we investeren in een verdere robotisering. Machines werken al veel met interne robots, maar nu zetten we ook robots in om ze te voeden. Hierdoor kunnen we deze machines volcontinu laten draaien, ook als er geen mensen bij zijn.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Toeleveren

NTS-Group overstijgt eigen verwachtingen

16-05 CEO Tjarko Bouman kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Het was over de volle…

3D

NTS investeert in additive manufacturing

21-02 Additive manufacturing wordt door toonaangevende hightech OEM’s steeds meer als een volwaardige productiemethode beschouwd.…

Verspanen

Specials Verspanen & Plaatbewerking op de agenda

14-09 Nu na de AMB en de EuroBLECH ook de METAVAK definitief is verplaatst naar…

Verspanen

Tim Wentink versterkt redactie MetaalNieuws

25-08 Tim Wentink is al vele jaren als journalist, technisch schrijver en contentmaker actief in…

Plaatbewerking

NTS CombiMetaal creëert in 10 weken complexe module voor RGS

25-03 NTS CombiMetaal, onderdeel van de NTS Groep, heeft een Wafer Outfeed Bin module opgeleverd…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Verspanen

Open huis Cazeneuve

31-01 Cazeneuve, de Franse producent van draaibanken, opent op 5 en 6 februari haar deuren…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen