NTS klaar voor aanstaande groei halfgeleidermarkt

NTS, eerstelijns toeleverancier in hightech maakindustrie, is goed voorbereid op de aanstaande toename van de marktvraag en de daarbij behorende groei op de halfgeleidermarkt. Dat zei Frans van Lierop, die op 1 mei in dienst is getreden als nieuwe CEO, bij de presentatie van de resultaten van NTS over 2023.

In de afgelopen drie jaar heeft NTS strategische investeringen gedaan van meer dan € 100 miljoen in nieuwe ontwikkel- en productiefaciliteiten, machines en apparatuur en het aantrekken van getalenteerde professionals.

Die resultaten zijn solide. Onder uitdagende marktomstandigheden, als gevolg van een vertraging van de wereldwijde vraag in de halfgeleidermarkt, rapporteerde de in Eindhoven gevestigde onderneming een stijging van de omzet met 2% naar € 420 miljoen. De EBITDA groeide met 6% tot € 43 miljoen, wat een gezonde 10% van de omzet betekent.

Klanten voorzien toename

In het eerste kwartaal van 2024 stond de vraag op de halfgeleidermarkten in het algemeen nog steeds onder druk. De meeste klanten voorzien echter een toename in de komende twaalf maanden met verdere groei in 2025 en 2026. De omzet van NTS in de eerste 3 maanden van 2024 was iets hoger dan dezelfde periode van vorig jaar. “We hebben geanticipeerd op de aanstaande toename van de marktvraag en de daarbij behorende groei, en we zijn er goed op voorbereid.

In 2022 en 2023 hebben we onze organisatie versterkt door te investeren in getalenteerde mensen, interne processen en nieuwe faciliteiten. Met het nieuwe pand in Drachten, dat plaats biedt aan 150 mensen, beschikken we nu over een moderne fabriek van 4.000 m2 voor ultra-precieze componenten. De nieuwe vestiging in Singapore, die in het derde kwartaal van 2024 wordt geopend, biedt een totale capaciteit van 20.000 m2 en werkgelegenheid voor ongeveer 300 mensen die actief zijn op het gebied van ontwikkeling en engineering, productie en assemblage”, aldus Van Lierop.

Meer dan € 100 miljoen aan investeringen

NTS wil samen met haar klanten blijven groeien en investeren in getalenteerde mensen, innovatie en in haar netwerk van ontwikkel- en productiefaciliteiten over de hele wereld. De  aandeelhouders, de familie Wintermans, hebben in december 2023 een aandeelhouderslening van € 35 miljoen omgezet in eigen vermogen om deze groeistrategie de komende jaren verder te ondersteunen.

In de afgelopen drie jaar heeft NTS strategische investeringen gedaan van meer dan € 100 miljoen in nieuwe ontwikkel- en productiefaciliteiten, machines en apparatuur en het aantrekken van getalenteerde professionals, waarmee het bedrijf zich heeft gepositioneerd voor toekomstig succes. In 2023 verwelkomde het bedrijf 56 nieuwe collega’s op verschillende locaties en opende het een nieuw kantoor in de VS om dichter bij de Noord-Amerikaanse klanten te zijn. Belangrijke ontwikkelingen waren onder andere de voorbereidingen voor de opening van nieuwe faciliteiten in Drachten, (april 2024) en Singapore (september 2024), evenals investeringen in ultra-precieze verspaningscompetenties in Tsjechië en in additive manufacturing competenties (3D-printen van metaal), gericht op de hightech industrie, in Hengelo.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

NTS groeit veel harder dan verwacht

15-05 De omzet van 412 miljoen euro betekende een groei van 30% ten opzichte van…

Toeleveren

NTS-Group overstijgt eigen verwachtingen

16-05 CEO Tjarko Bouman kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Het was over de volle…

3D

NTS investeert in additive manufacturing

21-02 Additive manufacturing wordt door toonaangevende hightech OEM’s steeds meer als een volwaardige productiemethode beschouwd.…

Plaatbewerking

NTS CombiMetaal creëert in 10 weken complexe module voor RGS

25-03 NTS CombiMetaal, onderdeel van de NTS Groep, heeft een Wafer Outfeed Bin module opgeleverd…

Plaatbewerking

NTS Campus in Eindhoven

24-05 De plaatwerkfabriek van NTS-Group in Bergeijk en de verspaningsfabriek op bedrijventerrein Esp in Eindhoven…

Bedrijf en Economie

Forse groei NTS door overname van Norma

09-08 Norma wordt onderdeel van de NTS-Group. Hiermee ontstaat een groep van toeleverende bedrijven in…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV