Op de Precisiebeurs bij Schwer Fittings: ZeroCon®

Op 15 en 16 november vindt in Den Bosch de precisiebeurs plaats. Schwer Fittings is op die beurs als exposant aanwezig op standnummer 211.

Schwer Fittings biedt met de gepatenteerde RVS ZeroCon® koppeling een compleet nieuw type verbinding aan: een nieuwe generatie van afdichtingstechnologie door paring van materialen van de afdichtingen gecombineerd met een flensverbinding.

De klanten in de Benelux-landen worden bediend vanuit de vestiging in Nuenen (Zuidoost-Brabant). Het assortiment bestaat uit een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige leidingcomponenten van roestvast staal. Schwer richt zich voornamelijk op de vraag naar precisie-onderdelen in leidingwerksystemen waar nauwkeurige maatvoering en certificering van belang zijn. Het merendeel van de artikelen in het leveringsprogramma wordt volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot productie op hoogwaardige numeriek gestuurde bewerkingscentra.

Traceerbaarheid

Alle producten die door Schwer worden vervaardigd, zijn uniek gemarkeerd en daardoor traceerbaar tot aan het basismateriaal. Dit maakt het eenvoudig om een 3.1 materiaalcertificaat te leveren, ongeacht of er nu 1 of 100 stuks nodig zijn. Dankzij deze codering kan worden achterhaald wanneer het product is gemaakt, op welke machine en met welke gereedschappen. Voor elke productiebatch wordt een unieke code op elk product aangebracht. Bovendien wordt naast de machinecontrole per batch een steekproef genomen waarbij alle afmetingen opnieuw worden gecontroleerd.

De markering vindt pas plaats nadat de hele batch is goedgekeurd. De lasermarkering stelt Schwer ook in staat om producten onder een privélabel te produceren. Het aanbrengen van een logo of productaanduiding van de klant is meestal mogelijk, afhankelijk van de benodigde ruimte en de geometrie van het product.

Schwer Fittings heeft diverse vestigingen binnen en buiten Europa. In landen zoals Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Polen heeft Schwer Fittings productiefaciliteiten. De Schwer groep heeft inmiddels bijna 400 medewerkers in dienst.

De producten kunnen via de website worden uitgezocht, aangevraagd en er zijn STEP bestanden online vrij beschikbaar.

ZeroCon® koppeling

Een speciale plek op de stand is ingericht voor de ZeroCon® koppeling van Schwer. Schwer Fittings biedt met de gepatenteerde RVS ZeroCon® koppeling een compleet nieuw type verbinding aan: een nieuwe generatie van afdichtingstechnologie door paring van materialen van de afdichtingen gecombineerd met een flensverbinding. Met de vele voordelen kan de ZeroCon® koppeling in verschillende branches worden toegepast. Alle afzonderlijke onderdelen worden uit RVS 316 (1.4435) in de eigen productiecentra van Schwer vervaardigd. De koppeling is daardoor eenvoudig te reinigen en te steriliseren, bijvoorbeeld met (oververhitte) stoom. Daarom ook is deze koppeling wezenlijk bestendiger tegen agressieve invloeden van het medium en/of van de omgeving (b.v. zout water) t.o.v. koppelingen met een elastomeer afdichting.

Een andere belangrijke productgroep die in de precisie industrie veel wordt toegepast en waarmee u kennismaken op de Precisiebeurs is de u2-Lok®, die beschikbaar is voor zowel metrische als imperial buismaten.

Een andere belangrijke productgroep die in de precisie industrie veel wordt toegepast en waarmee u kennismaken op de Precisiebeurs is de u2-Lok®, die beschikbaar is voor zowel metrische als imperial buismaten.

Door de paring van de materialen van de verschillende onderdelen is het temperatuurbereik van de koppeling van -273°C tot + 450°C extreem breed te noemen. Voor hoog-zuivere toepassingen zijn alle aansluitstukken, dichtringen en op aanvraag ook de wartelmoeren, elektrolytisch gepolijst en gespoeld met gezuiverd water leverbaar. Zo kan de koppeling in cleanroom omstandigheden worden toegepast.

Hoogst mogelijke reinheidseisen

De ZeroCon® koppeling voldoet aan de hoogst mogelijke reinheidseisen en is vervaardigd met een Ra ≤ 0,4 μm. Wartelmoeren zijn vanaf 3/4″ inwendig verzilverd om koudlassen te voorkomen.

De geometrie van de koppeling biedt geen mogelijkheid voor het vormen van afzettingen, daarmee worden schimmelbronnen of bacteriële verontreinigingen voorkomen. Ze is 100% steriliseerbaar met (oververhitte) stoom en door het toepassen van identieke materialen voor de onderdelen absoluut dicht. Door de constructie is de verbinding cavitatie-vrij en is de doorlaat niet gereduceerd.
De robuuste maar toch fijne en compacte verbinding is zowel geschikt voor hoge druk toepassingen als ook kritisch vacuüm en ultra vacuüm toepassingen. Voorbeelden zijn vooral te vinden in chemie-, farma-, bio- en halfgeleiderindustrie.

u2-Lok® koppeling

Een andere belangrijke productgroep die in de precisie industrie veel wordt toegepast en waarmee u kennismaken op de Precisiebeurs is de u2-Lok®. Deze koppeling blinkt uit in perfectie afdichting en eenvoudige montage en is beschikbaar voor zowel metrische als imperial buismaten.

In Den Bosch bent u van harte welkom bij één van de medewerkers van Schwer Fittings.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Wim van der Hoek Prijs voor het eerst naar een duo

27-11 De prijs van de DSPE (Nederlandse Vereniging voor Precisietechniek) werd aan hen uitgereikt tijdens…

Verspanen

Groei Precisiebeurs onderstreept voortrekkersrol hightechsector

22-11 Nederland streeft ernaar zijn positie als voorloper in de hightechsector verder te versterken. Dit…

Verspanen

Hightech maakindustrie weet Precisiebeurs te vinden

15-11 De vraag naar hightech producten blijft maar toenemen, waardoor ook de precisietechnologie zich razendsnel…

Oppervlaktetechniek

Ecoclean geeft antwoorden voor transformatieprocessen

09-11 Hierdoor kunnen naast installaties en systemen voor taken in bestaande industriële sectoren zoals de…

Verspanen

Gibac biedt oplossingen voor EUV-uitdagingen

08-11 De vereisten vanuit de EUV-lithografie zijn complex. Want EUV-lithografiesystemen zijn momenteel de meest geavanceerde…

Verspanen

Dymato presenteert baanbrekende technologieën

08-11 Röders heeft al zijn expertise samengebracht in het nieuwe RPT600 DSH vijfassige bewerkingscentrum, dat…

3D

Waar staan de toeleveranciers nu met 3D metaalprinten?

06-11 John Hagelaars van De Valk Additive, onderdeel van Anvil Group, is een van de…

Toeleveren

Laser Technology Janssen toont advanced metal foil based micro productions

02-11 Tijdens de Precisiebeurs laat LTJ  een treffend voorbeeld zien van een onderdeeltje dat met…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?