Op safe met LOCKED-oplossingen van ACE

0
17

Juist in noodgevallen is het tijdig stoppen en afremmen van massa’s van groot belang om schade aan producten en vertraging van productieprocessen te voorkomen. Hier speelt dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer uit het Duitse Langenfeld met haar klemelementen uit de LOCKED-serie op in.

Er zijn LOCKED-klemelementen voor conventionele rail-, stang- of rotatieoplossingen beschikbaar en ook speciale varianten uit de LOCKED LZ-P serie met safetyfunctie voor Z-assen. Hiermee kunnen zwaartekrachtbelaste assen in een handomdraai betrouwbaar worden beveiligd. Deze is verkrijgbaar in een pneumatische uitvoering.

Alle klemelementen van ACE werken op basis van het gepatenteerde veerplatensystemen. De veerplaten zijn rondom door middel van rubber met elkaar verbonden en tussen de veerplaten in wordt perslucht toegevoegd. Staat het klemelement onder druk, dan kan het klemelement vrij bewegen, wanneer de druk wegvalt, wordt de klemfunctie ingeschakeld. Het railklemsysteem is goed voor rem- en klemkrachten tot maximaal 10.000 N, de pneumatische stangklemming kent een maximale houdkracht van 36.000 N.
De klemelementen zijn verkrijgbaar in negen varianten en geschikt voor alle geleidingsformaten en -profielen van alle gerenommeerde fabrikanten.

ACE