Opnieuw stakingen in metaalsector

0

Metaalwerkers van diverse bedrijven in Nederland leggen de komende dagen het werk neer. In Hengelo ligt door een wisselstaking bij de Eaton-fabriek het bedrijf in totaal vier dagen stil. Tegelijkertijd staken medewerkers van DAF, ASML en Scania uit Zwolle.

 

De staking bij Eaton in Hengelo is maandag al van start gegaan. Metaalwerkers van één afdeling hebben op maandag en dinsdag het werk neergelegd. Deze staking zal vandaag door een andere afdeling overgenomen worden voor nog een 48-uursstaking. Het is de eerste keer dat de medewerkers van Eaton vier dagen lang hun fabriek stilleggen.

Naast de staking bij Eaton, staken ook de medewerkers van DAF en ASML vandaag en morgen. Vanaf deze week zullen medewerkers van Scania uit Zwolle vier vrijdagen achter elkaar het werk neerleggen. “De Eatonstakers laten met deze wisselstaking zien dat ook zij door strijden totdat er een goede cao ligt, net als de stakers bij DAF, ASML en Scania”, aldus Anita Dries, bestuurder FNV Metaal. “Het is de eerste keer dat ze elkaar afwisselen in Hengelo, zodat de impact van de staking maximaal is. Dat is een duidelijk signaal dat die cao er nu moet komen, met goede loonsverhoging, een generatiepact en meer zeggenschap voor werknemers over hun werktijden!”