OPS levert fijnmechanische producten uit Maleisië

OPS levert op maat enkelvoudige- en samengestelde mechanische producten. Kleine aantallen per orderregel. Deze worden uitbesteed in Maleisië voor kleine- en middelgrote klanten in hoofdzakelijk Nederland. Bedrijven die een enkele samenstelling of een kleine serie realiseren. Met OPS Synergie Malaysia Sdn Bhd staat OPS lokaal in Maleisië dicht bij de fabrikanten. Deze fabrikanten zijn ook kleine- en middelgrote bedrijven die goed zijn georganiseerd in het produceren van enkelstuks tot kleine aantallen. Zij sluiten goed aan bij de doelgroep van OPS.

Door het consolideren van orders, is onze logistiek efficiënt.Dit betekent een groot synergievoordeel.

Het uitbesteden van kleine aantallen doet OPS al bijna 15 jaar, in combinatie met snelle levertijden is dit uniek. Dat is waar de klanten van OPS om vragen. Het zijn bedrijven in de hoogwaardige innovatieve maakindustrie. Ze zijn met name actief in de productieautomatisering en eindverantwoordelijk voor de samenstelling van de gehele functionaliteit ten behoeve van direct gebruik. Zij ontwikkelen machines op maat die efficiënt, flexibel en duurzaam op een slimmere wijze output kunnen realiseren. En de verwevenheid met andere apparaten en informatiebronnen neemt daarbij toe.

Klanten van OPS hebben op een bepaald moment in de planning fijnmechanische producten nodig, enkelvoudig, of samengesteld. Daarbij is het moment, waarop de assemblage plaats moet vinden, van groot belang. OPS ondersteunt haar klanten hierin door op tijd in één levering de complete behoefte aan fijnmechanica toe te leveren.

Het gehele traject

OPS verzorgt het gehele uitbestedingstraject van aanvraag tot en met levering bij de klant. Door de efficiënte logistiek en het gunstige tijdsverschil zijn de producten zeer snel in huis. Het maakt voor de klant in ‘werkwijze’ geen verschil of de producten in Nederland of in Maleisië geproduceerd worden. De kwaliteit is volgens de norm. De werkwijze is op één bepaalde efficiënte wijze georganiseerd om alleen datgene te realiseren waar OPS goed in is. OPS neemt de opdracht nauwgezet aan en zet deze uit binnen de supply chains, die ze continue in de gaten houden. Dat betekent de complete behoefte van een samenstelling in één opdracht met één levertijd.

Zo zet OPS een order van de klant met uiteenlopende bewerkingen uit bij meerdere fabrikanten tegelijkertijd. De prijs komt daardoor wat hoger uit, maar de levertijd aanzienlijk korter. Zodra de levertijden toch in het geding komen, wordt het leveranciersbestand uitgebreid. Dit is de afgelopen jaren dan ook meerdere keren gebeurd. Doordat OPS voor klanten met dezelfde soort producten, lees ‘bewerkingen’, werkzaam is, profiteert de opdrachtgever die kleine aantallen bestelt van schaalvoordelen. Dit brengt synergievoordelen met zich mee, meer dan bij individuele uitbesteding door de klant zelf.

Betrouwbaarheid

Klanten van OPS moeten volledig kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de producten die OPS hen levert. Dit doet zij onder andere door de opdrachten te plaatsen bij vaste strategisch geselecteerde fabrikanten. Dit zijn niet de goedkoopste van de wereld. OPS betaalt graag voor betrouwbaarheid, flexibiliteit en kwaliteitsborging in de keten. Daarnaast worden alle producten gecontroleerd en wordt er een kwaliteitsrapportage toegevoegd bij de bestelde orderposities.

OPS beschikt elke week over bepaalde hoeveelheden capaciteiten bij de verschillende fabrikanten ingedeeld in 5 artikelgroepen. Binnen elke artikelgroep heeft OPS meerdere fabrikanten, waar ze dan ook wekelijks gebruik van maakt. Samen met OPS Synergy Malaysia Sdn Bhd, het tweede bedrijf op locatie dicht bij deze fabrikanten is er controle op de voortgang van de productie. Dit alles zorgt er onder andere voor dat OPS naadloos aansluit bij de behoefte van de mkb’er, onze eindklant in de keten.”

OPS levert enkelvoudige- en samengestelde mechanische producten in kleine series. De productie van fijnmechanische producten laat OPS uitvoeren door kwalitatieve fabrikanten in Maleisië.

OPS levert enkelvoudige- en samengestelde mechanische producten in kleine series. De productie van fijnmechanische producten laat OPS uitvoeren door kwalitatieve fabrikanten in Maleisië.

Dienstverlenend

Voor een goede inkoop is kennis en ervaring nodig, maar ook betrokkenheid. OPS heeft daarom nauwe contacten met de klanten. Zo bespreekt OPS nieuwe projecten en mogelijkheden, waarbij tot op onderdelenniveau met de betreffende engineer tekeningen worden doorgenomen. OPS stelt zich daarin proactief op. Dat de klanten dit waarderen, blijkt uit het feit dat zij bij nieuwe ontwikkelingen in een vroeg stadium OPS betrekken in het ontwikkelingstraject.

OPS
Precisiebeurs
Standnummer 369

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Wim van der Hoek Prijs voor het eerst naar een duo

27-11 De prijs van de DSPE (Nederlandse Vereniging voor Precisietechniek) werd aan hen uitgereikt tijdens…

Verspanen

Groei Precisiebeurs onderstreept voortrekkersrol hightechsector

22-11 Nederland streeft ernaar zijn positie als voorloper in de hightechsector verder te versterken. Dit…

Verspanen

Hightech maakindustrie weet Precisiebeurs te vinden

15-11 De vraag naar hightech producten blijft maar toenemen, waardoor ook de precisietechnologie zich razendsnel…

Oppervlaktetechniek

Ecoclean geeft antwoorden voor transformatieprocessen

09-11 Hierdoor kunnen naast installaties en systemen voor taken in bestaande industriële sectoren zoals de…

Verspanen

Gibac biedt oplossingen voor EUV-uitdagingen

08-11 De vereisten vanuit de EUV-lithografie zijn complex. Want EUV-lithografiesystemen zijn momenteel de meest geavanceerde…

Verspanen

Dymato presenteert baanbrekende technologieën

08-11 Röders heeft al zijn expertise samengebracht in het nieuwe RPT600 DSH vijfassige bewerkingscentrum, dat…

Toeleveren

Op de Precisiebeurs bij Schwer Fittings: ZeroCon®

07-11 De klanten in de Benelux-landen worden bediend vanuit de vestiging in Nuenen (Zuidoost-Brabant). Het…

3D

Waar staan de toeleveranciers nu met 3D metaalprinten?

06-11 John Hagelaars van De Valk Additive, onderdeel van Anvil Group, is een van de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?