OPS levert fijnmechanische producten uit Maleisië

OPS levert op maat enkelvoudige- en samengestelde mechanische producten. Kleine aantallen per orderregel. Deze worden uitbesteed in Maleisië voor kleine- en middelgrote klanten in hoofdzakelijk Nederland. Bedrijven die een enkele samenstelling of een kleine serie realiseren. Met OPS Synergie Malaysia Sdn Bhd staat OPS lokaal in Maleisië dicht bij de fabrikanten. Deze fabrikanten zijn ook kleine- en middelgrote bedrijven die goed zijn georganiseerd in het produceren van enkelstuks tot kleine aantallen. Zij sluiten goed aan bij de doelgroep van OPS.

Door het consolideren van orders, is onze logistiek efficiënt.Dit betekent een groot synergievoordeel.

Het uitbesteden van kleine aantallen doet OPS al bijna 15 jaar, in combinatie met snelle levertijden is dit uniek. Dat is waar de klanten van OPS om vragen. Het zijn bedrijven in de hoogwaardige innovatieve maakindustrie. Ze zijn met name actief in de productieautomatisering en eindverantwoordelijk voor de samenstelling van de gehele functionaliteit ten behoeve van direct gebruik. Zij ontwikkelen machines op maat die efficiënt, flexibel en duurzaam op een slimmere wijze output kunnen realiseren. En de verwevenheid met andere apparaten en informatiebronnen neemt daarbij toe.

Klanten van OPS hebben op een bepaald moment in de planning fijnmechanische producten nodig, enkelvoudig, of samengesteld. Daarbij is het moment, waarop de assemblage plaats moet vinden, van groot belang. OPS ondersteunt haar klanten hierin door op tijd in één levering de complete behoefte aan fijnmechanica toe te leveren.

Het gehele traject

OPS verzorgt het gehele uitbestedingstraject van aanvraag tot en met levering bij de klant. Door de efficiënte logistiek en het gunstige tijdsverschil zijn de producten zeer snel in huis. Het maakt voor de klant in ‘werkwijze’ geen verschil of de producten in Nederland of in Maleisië geproduceerd worden. De kwaliteit is volgens de norm. De werkwijze is op één bepaalde efficiënte wijze georganiseerd om alleen datgene te realiseren waar OPS goed in is. OPS neemt de opdracht nauwgezet aan en zet deze uit binnen de supply chains, die ze continue in de gaten houden. Dat betekent de complete behoefte van een samenstelling in één opdracht met één levertijd.

Zo zet OPS een order van de klant met uiteenlopende bewerkingen uit bij meerdere fabrikanten tegelijkertijd. De prijs komt daardoor wat hoger uit, maar de levertijd aanzienlijk korter. Zodra de levertijden toch in het geding komen, wordt het leveranciersbestand uitgebreid. Dit is de afgelopen jaren dan ook meerdere keren gebeurd. Doordat OPS voor klanten met dezelfde soort producten, lees ‘bewerkingen’, werkzaam is, profiteert de opdrachtgever die kleine aantallen bestelt van schaalvoordelen. Dit brengt synergievoordelen met zich mee, meer dan bij individuele uitbesteding door de klant zelf.

Betrouwbaarheid

Klanten van OPS moeten volledig kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de producten die OPS hen levert. Dit doet zij onder andere door de opdrachten te plaatsen bij vaste strategisch geselecteerde fabrikanten. Dit zijn niet de goedkoopste van de wereld. OPS betaalt graag voor betrouwbaarheid, flexibiliteit en kwaliteitsborging in de keten. Daarnaast worden alle producten gecontroleerd en wordt er een kwaliteitsrapportage toegevoegd bij de bestelde orderposities.

OPS beschikt elke week over bepaalde hoeveelheden capaciteiten bij de verschillende fabrikanten ingedeeld in 5 artikelgroepen. Binnen elke artikelgroep heeft OPS meerdere fabrikanten, waar ze dan ook wekelijks gebruik van maakt. Samen met OPS Synergy Malaysia Sdn Bhd, het tweede bedrijf op locatie dicht bij deze fabrikanten is er controle op de voortgang van de productie. Dit alles zorgt er onder andere voor dat OPS naadloos aansluit bij de behoefte van de mkb’er, onze eindklant in de keten.”

OPS levert enkelvoudige- en samengestelde mechanische producten in kleine series. De productie van fijnmechanische producten laat OPS uitvoeren door kwalitatieve fabrikanten in Maleisië.

OPS levert enkelvoudige- en samengestelde mechanische producten in kleine series. De productie van fijnmechanische producten laat OPS uitvoeren door kwalitatieve fabrikanten in Maleisië.

Dienstverlenend

Voor een goede inkoop is kennis en ervaring nodig, maar ook betrokkenheid. OPS heeft daarom nauwe contacten met de klanten. Zo bespreekt OPS nieuwe projecten en mogelijkheden, waarbij tot op onderdelenniveau met de betreffende engineer tekeningen worden doorgenomen. OPS stelt zich daarin proactief op. Dat de klanten dit waarderen, blijkt uit het feit dat zij bij nieuwe ontwikkelingen in een vroeg stadium OPS betrekken in het ontwikkelingstraject.

OPS
Precisiebeurs
Standnummer 369

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Mikrocentrum wordt clubhuis voor DSPE

14-04 Beide organisaties delen een lange geschiedenis. Die begon al in 1968 tijdens de oprichting…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Verspanen

Recordaantal exposanten jubileumeditie Precisiebeurs

08-11 Voor organisator Mikrocentrum is de jubileumeditie van de beurs om diverse redenen bijzonder. Bart…

Toeleveren

ACE met TUBUS en kabelveer dempers op Precisiebeurs

01-11 De kabelveer dempers zijn op hun beurt bijzonder goed bestand tegen hitte, kou, zuren,…

Bedrijf en Economie

Ook Tube en wire gaan niet door

02-11 Ook de Tube en wire in Düsseldorf gaan dit jaar definitief niet door. De…

Verspanen

Precisiebeurs en Vakbeurs Kunststoffen geannuleerd

15-10 De Precisiebeurs en de Vakbeurs Kunststoffen gaan dit jaar niet door. Dit heeft organisator…

Bedrijf en Economie

Vakbeurs Kunststoffen en Precisiebeurs verhuizen naar ruimere Brabanthallen

02-09 De vakbeurs Kunststoffen en de Precisiebeurs worden dit jaar gehouden in de Brabanthallen in…

Toeleveren

Bezoekersrecord internationaliserende Precisiebeurs

18-11 De negentiende editie van de Precisiebeurs in de Koningshof in Veldhoven was met 300…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X