Otolift Trapliften winnaar Metaalunie Smart Manufacturing Award

0
191

Koninklijke Otolift Trapliften uit Bergambacht heeft Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019 gewonnen. Omringd door een aantal medewerkers mocht directeur Alex Ooms de prijs woensdagavond in ontvangst nemen tijdens de Avond van de Maakindustrie in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Koninklijke Otolift Trapliften ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt trapliften. Het bedrijf heeft een 100% modulaire traplift ontwikkeld op de dunste enkele rail ter wereld met gepatenteerde software in de liftstoel. Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat ‘het bedrijf het ondernemend vermogen van de medewerkers in het bedrijf stimuleert, wat zorgt voor toegevoegde waarde naar klant & medewerker toe, maar ook voor een versterking van de concurrentiepositie en de continuïteit van het bedrijf’.

Diepe integratie van digitalisering
Otolift heeft een eigen ontwikkelafdeling die op maat eigen software heeft geschreven en ontwikkeld voor de procesbesturing. Het bedrijf heeft een diepe en indrukwekkende integratie van digitalisering. Hierbij heeft men een zeer goed doordachte implementatie van RFID en barcodering gerealiseerd als ook een aansturing van spuiterij (poedercoating), procesbegeleiding en werkinstructie via Shop Floor Control. “Koninklijke Otolift Trapliften is internationaal actief als ontwikkelaar, producent & installateur van trapliften. Er is van maatwerk naar een modulair product overgestapt. Innovatie vinden we terug in alle fases van het bedrijfsproces. Naast product en procesinnovatie zet het bedrijf sterk in op organisatorische sociale innovatie”, aldus juryvoorzitter Anita Van Gils, die de Smart Manufacturing Award aan Alex Ooms overhandigde.

Metaalunievoorzitter Fried Kaanen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000, -. De jury noemde alle drie genomineerde bedrijven, naast Koninklijke Otolift Trapliften ook GSE uit Brummen en Vanmac uit Amersfoort ‘aansprekende top smart-maakbedrijven’.

Avond van de Maakindustrie
De uitreiking van de Award vond plaats tijdens de tweede Avond van de Maakindustrie, in Jaarbeurs Utrecht. Deze avond vervult de behoefte van een gezamenlijke feestavond voor de gehele branche. Zo zijn naast de Metaalunie Smart Manufacturing Award ook de NRK Rethink Awards Duurzame producten uitgereikt. Met de uitreiking van de verschillende awards werden de bedrijven uit de maakindustrie in de schijnwerpers gezet en lieten ze zien hoe innovatief, succesvol en belangrijk ze voor de industrie zijn. Dat maakte de Avond van de Maakindustrie ook een graadmeter voor de Nederlandse economie.