Overmars introduceert snelle fiberlaser van Baykal

Machinehandel Overmars levert al vele jaren kantbanken en scharen van Baykal. Dit jaar is op de TechniShow voor het eerst in Nederland echter ook een vlakbed fiber lasersnijmachine van deze Turkse fabrikant te zien. “Baykal is een grote producent van plaatbewerkingsmachines met veel kennis en innovatiekracht”, zegt Bram Overmars. “We willen nu eens het totaalplaatje laten zien.”

Net als de kantbanken en de scharen verkoopt Baykal de lasers wereldwijd. Er zijn er al een flink aantal in bedrijf. Op de TechniShow laat Overmars de BLS-N 3015 KR 3000 NEO zien, compleet met wisseltafel en afzuiging. Deze machine is voorzien van nieuwe lineaire geleidingen, CNC-besturing van Beckhoff en een Precitec snijkop, die zorgen voor een hoge snelheid, een nauwkeurig snijproces en goede snijkwaliteit en korte doorlooptijden. De 3 kW laserbron stelt de machine in staat staal tot 18 mm, RVS tot 10 mm en aluminium tot 8 mm te snijden. Op de fiberlaser van Baykal wordt de CADCAM en nestingsoftware van Lantek toegepast. De machine zal tijdens de beurs live snijden. Hiervoor komen speciaal twee monteurs uit Turkije de hele week naar Utrecht.

Kantbanken en scharen
De fiberlaser neemt 50 vierkante meter ruimte in en daarom heeft Overmars dit jaar maar liefst drie stands om ook de andere machines uit het brede leveringsprogramma goed te kunnen demonstreren Naast de laser worden ook twee kantbanken en twee scharen van Baykal gedemonstreerd. De eerste kantbank is een 3 meter 200 ton NEO met buighulpen, hydraulische gereedschappenklemming en bombering van Wila. De tweede kantbank is de APHS 3108×160 Mozes met 6-assige besturing. Het bijzondere aan deze kantbank is de software projectie en het touch screen op de  bovenram van de machine. De scharen van Baykal zijn de HGL 3100x6mm en de MGH 3100x13mm.
“Baykal speelt bij ons dit keer echt de hoofdrol”, aldus Overmars. “We zijn natuurlijk heel benieuwd  welke reacties we op de laser krijgen. Diverse klanten hebben reeds laten weten dat ze daar heel nieuwsgierig naar zijn. Maar we verwachten ook veel van de kantbank met de  projectie op de bovenram, die onze klanten veel gemak en efficiencywinst kan bezorgen.”

Het bijzondere aan de APHS 3108x160 Mozes kantbank van Baykal is de software projectie en het touch screen op de  bovenram.

Het bijzondere aan de APHS 3108×160 Mozes kantbank van Baykal is de software projectie en het touch screen op de bovenram.

Andere merken
De tweede stand van Overmars is gereserveerd voor een platenwals en een profielwals van de Zweedse producent Roundo, platen- en profielwalsen, persen en ponsknipmachines van Sahinler, uithoekscharen en universele buigpersen van Simasv. Ook worden hier de taparmen en magneetboormachines van het Chinese merk Taipu gepresenteerd.

Op de derde stand staan de machines van Akyapak centraal: een platenwals 3100x16mm met buighulpen en een APK 81 met hydraulische geleiderollen. Ook worden de C-Max kantbanken (1250mmx40 ton) en diverse kleinere machines van Akyapak getoond.

Machinehandel Overmars
Standnummers 7  A050, A051 en A114

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Morris Solutions stapt in kantbank-automatisering

07-11 Eigenaar Morris Giaccone van Morris Solutions in Joure merkt bij zijn klanten een enorme…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Second Owner nieuwe vertegenwoordiger Baykal in Nederland

04-09 In het bedrijfspand in Wijchen is een showroom ingericht, waar om te beginnen al…

Plaatbewerking

Kantbanken van Blom Opmeer zijn weer helemaal top

19-07 Blom Opmeer realiseert met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen vele projecten voor opdrachtgevers door…

Plaatbewerking

Meer tonnage voor Bormstaal met gemoderniseerde kantbank

25-04 Bormstaal is een specialist in snijden, constructiewerk en plaatbewerking. Met tien medewerkers en een…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Plaatbewerking

‘Kantbank gaat deel uitmaken van productielijn’

27-02 Wensink voorspelt dat de kantbank zelf niet veel gaat veranderen de komende jaren. Alles…

Automatisering

Tevel vertegenwoordigt sensoren Precitec

15-02 Precitec (ook bekend van de lasersnijkoppen) ontwikkelt en produceert hoogwaardige optische sensoren voor zeer…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?