Overmars introduceert snelle fiberlaser van Baykal

Machinehandel Overmars levert al vele jaren kantbanken en scharen van Baykal. Dit jaar is op de TechniShow voor het eerst in Nederland echter ook een vlakbed fiber lasersnijmachine van deze Turkse fabrikant te zien. “Baykal is een grote producent van plaatbewerkingsmachines met veel kennis en innovatiekracht”, zegt Bram Overmars. “We willen nu eens het totaalplaatje laten zien.”

Net als de kantbanken en de scharen verkoopt Baykal de lasers wereldwijd. Er zijn er al een flink aantal in bedrijf. Op de TechniShow laat Overmars de BLS-N 3015 KR 3000 NEO zien, compleet met wisseltafel en afzuiging. Deze machine is voorzien van nieuwe lineaire geleidingen, CNC-besturing van Beckhoff en een Precitec snijkop, die zorgen voor een hoge snelheid, een nauwkeurig snijproces en goede snijkwaliteit en korte doorlooptijden. De 3 kW laserbron stelt de machine in staat staal tot 18 mm, RVS tot 10 mm en aluminium tot 8 mm te snijden. Op de fiberlaser van Baykal wordt de CADCAM en nestingsoftware van Lantek toegepast. De machine zal tijdens de beurs live snijden. Hiervoor komen speciaal twee monteurs uit Turkije de hele week naar Utrecht.

Kantbanken en scharen
De fiberlaser neemt 50 vierkante meter ruimte in en daarom heeft Overmars dit jaar maar liefst drie stands om ook de andere machines uit het brede leveringsprogramma goed te kunnen demonstreren Naast de laser worden ook twee kantbanken en twee scharen van Baykal gedemonstreerd. De eerste kantbank is een 3 meter 200 ton NEO met buighulpen, hydraulische gereedschappenklemming en bombering van Wila. De tweede kantbank is de APHS 3108×160 Mozes met 6-assige besturing. Het bijzondere aan deze kantbank is de software projectie en het touch screen op de  bovenram van de machine. De scharen van Baykal zijn de HGL 3100x6mm en de MGH 3100x13mm.
“Baykal speelt bij ons dit keer echt de hoofdrol”, aldus Overmars. “We zijn natuurlijk heel benieuwd  welke reacties we op de laser krijgen. Diverse klanten hebben reeds laten weten dat ze daar heel nieuwsgierig naar zijn. Maar we verwachten ook veel van de kantbank met de  projectie op de bovenram, die onze klanten veel gemak en efficiencywinst kan bezorgen.”

Het bijzondere aan de APHS 3108x160 Mozes kantbank van Baykal is de software projectie en het touch screen op de  bovenram.

Het bijzondere aan de APHS 3108×160 Mozes kantbank van Baykal is de software projectie en het touch screen op de bovenram.

Andere merken
De tweede stand van Overmars is gereserveerd voor een platenwals en een profielwals van de Zweedse producent Roundo, platen- en profielwalsen, persen en ponsknipmachines van Sahinler, uithoekscharen en universele buigpersen van Simasv. Ook worden hier de taparmen en magneetboormachines van het Chinese merk Taipu gepresenteerd.

Op de derde stand staan de machines van Akyapak centraal: een platenwals 3100x16mm met buighulpen en een APK 81 met hydraulische geleiderollen. Ook worden de C-Max kantbanken (1250mmx40 ton) en diverse kleinere machines van Akyapak getoond.

Machinehandel Overmars
Standnummers 7  A050, A051 en A114

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Overmars rekent weer op nieuwe klanten op METAVAK

28-09 Overmars levert een groot assortiment machines voor met name plaatbewerkende bedrijven. Van oudsher houdt…

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Plaatbewerking

De cirkel is rond voor Adlas Metaalbewerking

23-03 Want toen Adlas nog uitsluitend in Arkel was gevestigd, vormde de rivier De Boven…

Plaatbewerking

Ziptool reduceert gereedschapswissels op kantbank

09-03 Ziptool is het bedrijf van Bart Embrechts. Hij is er 5 jaar geleden mee…

Plaatbewerking

Lasersnijmachine tilt Taurus MilieuTechniek naar hoger niveau

08-03 Peter Klomp is de oprichter van het familiebedrijf in Noord-Limburg (Ysselsteyn ligt in de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X