PB Tools showt EMO-primeurs van Albrecht en Maykestag

De nieuwe producten die Albrecht (gereedschapshouders) en Maykestag (snijgereedschappen) in september demonstreerden op de EMO, laat PB Tools al zien op METAVAK.

De Albrecht APC Precisie Spantanghouders staan bekend om hun ongekende dempende werking waardoor een hoog verspanend vermogen wordt gerealiseerd. “Ze blinken uit in snelheid, standtijd en veiligheid, maar bij Albrecht denk je ook gelijk aan lomp en groot”, zegt Peter de Bruin, die deze Duitse producent met zijn bedrijf PB Tools al jaren in Nederland vertegenwoordigt. “Daardoor waren ze in het wat kleinere bereik tot nu toe geen alternatief voor de krimphouders, hoewel die star zijn en geen dempende werking hebben. Maar dat is nu anders. Albrecht heeft nu ook verschillende precisie spantanghouders, die slanker en/of compacter zijn, zodat de gereedschappen overal bij kunnen.”

Albrecht Ultra
Het nieuwst product is de Albrecht Ultra, die op de EMO voor het eerst werd gedemonstreerd. Hiermee is al maar liefst 12 liter per minuut verspaand. En er valt nog wel meer uit te halen, want met deze houder kunnen de freesprestaties steeds verder worden verbeterd dankzij de grote spankracht, de hoge demping en de garantie dat een frees niet uit de houder kan schieten. De ultra is beschikbaar voor 16 tot en met 25 mm. Deze houder is compact en heeft de hoogste dempende nauwkeurigheid in de markt. Hij maakt zwaar frezen binnen een nauwkeurigheid van 3 μm mogelijk. Een bijzonder aspect daarbij is de variabele koeling vanaf de buitenkant. Er kunnen verschillende ringen op de Ultra worden gezet, waardoor de hoek waaronder de koelvloeistof op het werkstuk wordt gebracht kan variëren van 10 tot 30 graden. Zo kan koeling hoger of lager op het werkstuk worden gebracht, precies daar waar het moet. “De Ultra kan ook helemaal uitgebalanceerd worden”, zegt De Bruin. “Deze houder zorgt ervoor dat het maximale prestatievermogen van frezen ook daadwerkelijk wordt benut.” Ook nieuw is de Micro (1-6 mm) voor toepassing in dunne delen. “Hiermee kun je overal bij met een hele hoge dempende werking. Daarmee komen we in het bereik dat was voorbehouden aan de krimphouders.” Met de Micro is tot 40.000 rpm haalbaar. De derde nieuwe houder is de Slim5 voor toepassing op 5-assers. Deze heeft een slanke neus en daarmee de perfecte contouren voor 5-assige bewerkingen. Beschikbaar voor 2-14 mm en 2-20 mm. De Slim5 is net als de APC houder uitgebalanceerd tot 20.000 rpm.

Speedcut frezen uitgebreid
De Oostenrijkse producent van snijgereedschappen Maykestag brengt al een aantal jaren de Speedcut frezen op de markt. Deze zijn herkenbaar aan de gekleurde ringen. De INOX serie met de blauwe ring is nu uitgebreid met zeven nieuw frezen. Hiermee zoekt Maykestag steeds meer klanten in het kleine bereik op. De Speedcut frezen zijn nu leverbaar vanaf 1 mm, waarbij het formaat telkens met 0,5 mm oploopt. “In bestellingen voor halve maatjes kunnen we nu dus ook met Maykestag voorzien”, aldus Peter de Bruin. Ook is er een nieuwe bolkopfrees voor RVS en is het frezenprogramma voor geharde materialen (de roodring) uitgebreid. Behalve Albrecht en Maykestag toont PB Tools op METAVAK ook producten van CPT (nieuwe lijn draadfrezen met binnenkoeling waardoor de koeling precies op de juiste plek komt) en TaeguTec, dat het assortiment flink heeft uitgebreid.

PB Tools, stand J133

De Speedcut frezen van Maykestag zijn nu leverbaar vanaf 1 mm, waarbij het formaat telkens met 0,5 mm oploopt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe (EMO Milano 2021) editie VerspaningsNieuws

16-09 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

MetavakNieuws

Dymato toont slimme en geautomatiseerde verspaning

08-09 Zowel De Nederlandse Metaaldagen in september als METAVAK in oktober maken van Smart Industry…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

MetavakNieuws

Valk Welding laat cobots samenwerken met lasrobot

30-08 Eén van de highlights is een compacte productiecel, waarbij de losse onderdelen door een…

MetavakNieuws

Trendz zorgt voor vertrouwen in METAVAK

25-08 Na bijna een jaar zonder beurzen, was het liftestyle en wonen-event Trendz Najaar het…

MetavakNieuws

RoboJob kijkt uit naar beurzen in recordjaar

17-08 Ook de installatieplanning loopt namelijk goed vol. “Dit wordt een recordjaar voor RoboJob”, vertelt…

Verspanen

EMO loopt als rode draad door nieuwe editie VerspaningsNieuws

30-07 Nog een maand tot de deadline (vrijdag 3 september 2021) en de nieuwe editie…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X