Pferd levert specialisten voor aluminium

0

Pferd biedt met zijn vertanding ALU een krachtige oplossing voor de bewerking van aluminium. In het programma zitten nu ook gecoate varianten.

De bewerking van de vele verschillende aluminiumlegeringen is ronduit complex. De grootste moeilijkheid daarbij is het verspaningsgedrag. Afhankelijk van de legering en de uithardingtoestand kan het verspaningsgedrag taai en smerend of bros en hard zijn. Speciaal bij het frezen kan een niet optimale snijgeometrie van het gereedschap daarbij leiden tot het ontstaan van opbouwsnedes, waarop het gereedschap snel kan dichtsmeren.

Stiftfrezen
Deze problematiek heeft Pferd, producent van gereedschappen voor de oppervlaktebewerking en voor het doorslijpen van materialen, zich aangetrokken. De hardmetalen stiftfrezen met de vertanding ALU werden speciaal afgestemd op de eisen bij de verspaning van aluminium materialen, zowel bij zachtere non-ferrometalen, bijvoorbeeld aluminiumlegeringen, messing, koper of tin, als bij hardere varianten, zoals legeringen met een hoog SiC aandeel, titaan en titaanlegeringen, alsmede brons.

Het programma dat Pferd aanbiedt, is breed en diep en dekt bijna alle marktaanvragen af. Het omvat zowel stiftfrezen met 6 mm stiftdiameter, als ook kleine stiftfrezen met 3 mm stiftdiameter en ook vele verschillende stiftfreesvormen en -afmetingen van 3 tot 16 mm stiftfreesdiameter. Alle stiftfrezen beschikken over een hoog verspanend vermogen, lange standtijd en een rustig freesgedrag.

Coating
Aanvullend biedt Pferd voor de bewerking van zachtere aluminiumlegeringen een Hicoat genoemde variant met de vertanding ALU aan, die over een extra coating beschikt. Deze coating verbetert de spaanafvoer nogmaals door geoptimaliseerde glij-eigenschappen, verhoogt de standtijd van de stiftfrees en leidt tot een hogere oppervlaktekwaliteit.

De stiftfrezen met de vertanding ALU en de gecoate versie Hicoat behoren tot de Pferd-productgroep van de hardmetalen stiftfrezen voor hoogkwalitatieve toepassingen. Dankzij de specifieke bezetting van de gereedschappen voor de bewerking van separate materiaalgroepen, bijvoorbeeld aluminium, staal, edelstaal (INOX), gietijzer of kunststoffen, worden uitstekende verspaningseigenschappen en lange standtijden van de gereedschappen bereikt.