Politie-invallen bij Chinese namakers van Hypertherm slijtdelen

0

Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, onderneemt juridische stappen tegen vier fabrikanten en distributeurs van namaakproducten na vier afzonderlijke invallen, de arrestatie van vijf managers en de inbeslagname van vervalste Hypertherm-slijtdelen ter waarde van tienduizenden dollars.

 

Bij de actie, die eind vorig jaar werd uitgevoerd in de Chinese provincie Changzhou, waren twee van ‘s werelds grootste fabrikanten van namaakproducten en hun belangrijkste distributeurs betrokken. Dit maakt van deze actie de grootste anti-namaakoperatie uit de geschiedenis van Hypertherm. De invallen volgden op onderzoekswerk van meer dan een jaar waarbij de ordediensten van twee Chinese provincies betrokken waren. Bovendien kon de politie een lijst in beslag nemen van bedrijven die zaken doen met de illegale fabrikanten.

Impact en veiligheidsrisico’s
“Zoals bijna alle bedrijven maakt ook Hypertherm zich zorgen over de impact en veiligheidsrisico’s van  namaakproducten op onze verkoop en voor onze klanten. Daarom willen we de illegale vervaardiging van producten die de prestaties van onze systemen nadelig beïnvloeden stoppen”, aldus Brett Hansen, Intellectual Property Manager bij Hypertherm. “Onze slijtdelen zijn vervaardigd volgens strikte specificaties en bevatten vaak gepatenteerde technologieën die moeilijk correct kunnen worden gerepliceerd. Als gevolg hiervan zullen klanten die deze namaakproducten onbewust kopen, niet dezelfde levensduur of dezelfde prestaties verkrijgen als met het echte product en lopen zij een risico.”

Hypertherm Vervalsers China
Het uiterlijk van slijtdelen en de verpakking kan een teken zijn van namaak.

Wees voorzichtig
Om ervoor te zorgen dat bedrijven het slachtoffer wordt van namaak, raadt Hypertherm klanten aan uitsluitend producten te kopen van goedgekeurde en erkende distributeurs, en voorzichtig te zijn als men abnormaal lage prijzen voor ‘echte’ slijtdelen en software tegenkomt, vooral bij aankopen online. “Controleer bovendien het uiterlijk van slijtdelen en de verpakking zorgvuldig op afwijkingen. Hoewel vervalsers vaak erg goed zijn in het nabootsen van het exacte uiterlijk van originele producten, worden er soms fouten gemaakt. Een ander teken van namaak zijn slechte of inconsistente prestaties van de slijtdelen in vergelijking met wat u gewend bent.”

Erkende distributeurs
Een lijst van erkende distributeurs is beschikbaar op de website van Hypertherm. Wie vermoedt slachtoffer te zijn geworden van namaak en hulp nodig heeft om te controleren of slijtdelen echt zijn, kan ook de website raadplegen.