Precisiebeurs met partnerland Zwitserland en veel jong talent

Alle top precisie technologie bedrijven komen op 13 en 14 november weer bijeen op de Precisiebeurs, die voor de negentiende keer wordt gehouden in de Koningshof in Veldhoven. Organisator Mikrocentrum voegt dit jaar enkele nieuwe elementen toe aan het evenement. Zo is er voor het eerst een partnerland (Zwitserland) en wordt nadrukkelijk een podium geboden aan jong talent en jonge technologie.

De Precisiebeurs, een combinatie van een vakbeurs en een hoogwaardig lezingenprogramma in het hart van de Brainport regio, trekt exposanten en bezoekers met vele nationaliteiten. Vorig jaar mochten de 290 exposanten en 65 sprekers op het evenement liefst 3500 bezoekers begroeten. Deze waren vooral afkomstig uit de metaalindustrie, mechanical engineering, de halfgeleiderindustrie, de elektronische en optische industrie en de medische technologie. Zij gaven het evenement met het gemiddelde rapportcijfer 8 een hoge waardering. De exposanten waren zeer te spreken over de kwaliteit van de bezoekers. 74 procent van de exposanten beoordeelde deze als goed tot zeer goed.

Volle beursvloer
Ook dit jaar is er weer sprake van een volle beursvloer. Deze was begin 2019 al volledig volgeboekt. Maar de Precisiebeurs is dan ook niet meer weg te denken uit de agenda’s van de precisie technologie branche. “Als je in deze branche zit, dan ben je gewoon op de beurs in Veldhoven, dat is na twintig jaar echt wel de traditie geworden”, aldus een exposant die al vele jaren van de partij is. De maakindustrie draait nog steeds op volle toeren. Technologie-ontwikkeling gaat razendsnel en legt druk op de vervaardiging van systemen en componenten. Nieuwe eisen en daaruit resulterende uitdagingen volgen elkaar in rap tempo op. Op de Precisiebeurs treffen bezoekers efficiënt alle facetten bij elkaar, die nodig zijn om op het allerhoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te blijven opereren. De beursvloer, het congresprogramma, meet&match, netwerkgelegenheden, Zwitserland als partnerland, de young technology cross selling vormen een complete mix, die borg staat voor een efficiënte tijdsbesteding.

Het sterke internationale congresprogramma over technologie en strategie is een belangrijk onderdeel van de Precisiebeurs.

Jong talent en jonge technologie
Dit jaar biedt organisator Mikrocentrum een podium aan jong talent en jonge technologie. Dat gebeurt vooral op verzoek van de exposanten, die het belangrijk vinden dat een groot publiek eens kan zien ‘waar die studenten op hun achterkamertjes allemaal mee bezig zijn’. Al het jonge talent met huzarenstukjes of lopende uitdagingen op het gebied van precisie technologie krijgt de gelegenheid om gratis met posterpresentaties op de beursvloer en enerverende slots met 3-minuten pitches in het lezingenprogramma hun afstudeerprojecten, PhD projecten en/of startup bedrijfjes te presenteren. Diverse studententeams hebben zich aangemeld voor deelname, onder andere het team dat met haar ideeën voor een vliegtuig op waterstoftechnologie een prijs van Boeing heeft gewonnen. Primair is het natuurlijk de bedoeling dat de jonge talenten inhoudelijk over relevante precisie techniek presenteren. Welkome bijvangst zijn mogelijke sponsorships, naamsbekendheid en commerciële bedrijfszichtbaarheid. Diverse exposanten van de Precisiebeurs hebben reeds aangegeven, zeer geïnteresseerd te zijn in deze projecten en talenten. Hen is ook gevraagd om minimaal één afstudeerplaats aan te leveren. Al deze afstudeerplaatsen worden inzichtelijk gemaakt voor de nieuwe studenten op de Precisiebeurs. Mikrocentrum stelt een prijs in van 250 euro voor de meest belovende Young Talent Pitch.

Partnerland Zwitserland
Voortaan zal elke editie van de Precisiebeurs een partnerland kennen. Dit jaar heeft Zwitserland de primeur. Een logische keuze van de beursorganisatie, aangezien het Alpenland op het gebied van precisietechniek een reputatie heeft hoog te houden.
Een Zwitserse delegatie van diplomaten, handelsattachées en bedrijven, onder aanvoering van voorzitter Patrick Roth van de Zwitserse branchevereniging voor precisietechnologie, zal de beurs, het congres en de netwerk events bezoeken. De eerste dag zal de delegatie een begeleide toer maken over de beursvloer, waarbij in eerste instantie exposanten worden aangedaan, die al een band met Zwitserland hebben, bijvoorbeeld omdat ze een fabrikant vertegenwoordigen of een project met een bedrijf doen. De Zwitsers zijn ook aanwezig bij de netwerkborrel en het exposantendiner, waarbij ze aan tafel zitten bij leden van het High Tech Platform van Mikrocentrum. Tevens doen ze mee aan het meet&match programma. Het partnerschap zal ook tot uitdrukking komen in het congresprogramma op de tweede beursdag. Patrick Roth houdt dan een algemeen verhaal over de status van de precisietechnologie in zijn land. Enkele Zwitserse ondernemers verzorgen eveneens presentaties.

Sterk internationaal congresprogramma
De Zwitserse bijdragen vormen een onderdeel van een opnieuw sterk internationaal congresprogramma over technologie en strategie. Op het programma staan onder meer presentaties van prof. dr. Wegener van Siemens Duitsland, Rende Steerenberg, hoofd operations van CERN, en de pitches van alle Young Talent presentatoren. Verder zullen er diepgaande presentaties zijn over thema’s in de precisietechnologie zoals opto-mechatronica, cryogeen effecten, cleanliness en precisie bewerkingstechnieken. Maar ook zijn er lezingen over businesskansen, ketenintegratie, HRM issues en strategische keuzes in deze branche. De Precisiebeurs is op 13 en 14 november in de Koningshof in Veldhoven, op beide dagen van 9.30 tot 17.00 uur. Zie voor alle overige informatie de website van het evenement. Daar kunnen geïnteresseerde bezoekers zich nu al online registreren. Bezoek is gratis.

Bijna 300 exposanten laten zien wat de mogelijkheden zijn om op het allerhoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te blijven opereren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Sneak-preview van digitale industrie

13-10 Het internationale en Nederlandse bedrijfsleven staat aan de vooravond van grote omwentelingen, zowel op…

Toeleveren

Food Technology brengt voeding en machinebouw samen

11-10 Het congresprogramma van Food Technology, genaamd Food meets hightech, staat inmiddels al stevig in…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

15-07 Na een onzekere periode waarin de 2020-editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn…

Automatisering

SAP, Siemens en T-Systems willen digitalisering industrie versnellen

07-07 Dat zijn drie van de hoofdthema’s uit het Duits-Nederlandse innovatiepact dat begin dit jaar…

Bedrijf en Economie

Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen in najaar

01-07 Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

03-06 “Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te…

Personeel en Opleiding

Maakindustrie Brainport wil ‘Deeltijd-ww nieuwe stijl’

10-05 Een nieuwe regeling is volgens de organisaties hard nodig. “Bedrijven in onze regio investeren…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

19-04 Na een onzekere periode waarin de 2020 editie van Kunststoffen niet door kon gaan,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X