Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

Echt slecht is de markt door corona nooit geweest, maar wat ze bij zaagspecialist Promatt wel merken is dat de grote projecten dit jaar duidelijk weer aantrekken. “Die hebben we vorig jaar – in het eerste corona-jaar – een beetje gemist. Maar nu is er echt weer interesse in zaagmachines met automatisering ervoor en erachter”, zegt Benno Dieben, projectleider bij Promatt.

Henk Brinkman (links) is de specialist in cirkelzaagmachines, Benno Dieben in bandzaagmachines. “Er is echt interesse in zaagmachines met automatisering ervoor en erachter.”

Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand van Promatt op de Nederlandse Metaaldagen in de Brabanthallen in Den Bosch. “Henk is de specialist in cirkelzaagmachines, ik in de bandzaagmachines. Maar we kunnen het samen best goed vinden”, vertelde Dieben gekscherend, om de positieve stemming te illustreren. Hij is blij dat er weer beurzen kunnen worden gehouden. “Vooral vanwege de spontane klantencontacten. Je leert op een beurs mensen kennen die je nog niet kent.”

Dat zal begin oktober niet anders zijn op de drie METAVAK-beursdagen. Promatt zal daar een volautomatische bandzaagautomaat uit de HBE Dynamic serie van het Duitse topmerk Behringer, een cirkelzaagmachine van Behringer Eisele en een aluminium zaagmachine van FOM Industrie presenteren.

Hiermee zijn ook direct de belangrijkste producten van de zaagspecialist uit het Twentse Haaksbergen genoemd. Promatt is leverancier van een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige zaagmachines voor metaal- en aluminiumbewerking en de daarbij behorende gereedschappen en aanverwante producten en diensten. Hiermee kunnen efficiënte oplossingen worden geboden voor ieder zaagvraagstuk. Van een standalone machine voor een verspanend bedrijf dat supernauwkeurig gezaagde stukken voor zijn (geautomatiseerde) draai- en freesbanken nodig heeft, tot hoogproductieve, volledig geautomatiseerde zaagsystemen voor staalhandelaren met een hoge output en de laagste kosten per snede. En alles wat daar tussenin zit.

Eigenlijk zijn de verkopen over de hele linie wel doorgelopen in de afgelopen corona-periode. “De Nederlandse maakindustrie is natuurlijk niet zo afhankelijk van de automobielindustrie als die in Duitsland”, aldus Dieben. “Dus veel draaide hier gewoon door. En wat we vooral goed konden merken is dat de bouwgerelateerde bedrijven het heel druk hadden. De markt was in de eerste helft van 2020 – direct na de corona-uitbraak – voorzichtig en terughoudend, maar dat is in de tweede helft van het jaar goed bij getrokken. Onze traditionele eindejaarsverkoop was zelfs weer een succes. Wat in de showroom stond moest weg en dat is aardig gelukt. En het lopende jaar is gewoon goed, zeker nu de projecten weer zijn aangetrokken. We hebben er alle vertrouwen in dat de beurzen deze positieve trend verder zullen versterken.”

Promatt
Stand I122

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X