Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

Echt slecht is de markt door corona nooit geweest, maar wat ze bij zaagspecialist Promatt wel merken is dat de grote projecten dit jaar duidelijk weer aantrekken. “Die hebben we vorig jaar – in het eerste corona-jaar – een beetje gemist. Maar nu is er echt weer interesse in zaagmachines met automatisering ervoor en erachter”, zegt Benno Dieben, projectleider bij Promatt.

Henk Brinkman (links) is de specialist in cirkelzaagmachines, Benno Dieben in bandzaagmachines. “Er is echt interesse in zaagmachines met automatisering ervoor en erachter.”

Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand van Promatt op de Nederlandse Metaaldagen in de Brabanthallen in Den Bosch. “Henk is de specialist in cirkelzaagmachines, ik in de bandzaagmachines. Maar we kunnen het samen best goed vinden”, vertelde Dieben gekscherend, om de positieve stemming te illustreren. Hij is blij dat er weer beurzen kunnen worden gehouden. “Vooral vanwege de spontane klantencontacten. Je leert op een beurs mensen kennen die je nog niet kent.”

Dat zal begin oktober niet anders zijn op de drie METAVAK-beursdagen. Promatt zal daar een volautomatische bandzaagautomaat uit de HBE Dynamic serie van het Duitse topmerk Behringer, een cirkelzaagmachine van Behringer Eisele en een aluminium zaagmachine van FOM Industrie presenteren.

Hiermee zijn ook direct de belangrijkste producten van de zaagspecialist uit het Twentse Haaksbergen genoemd. Promatt is leverancier van een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige zaagmachines voor metaal- en aluminiumbewerking en de daarbij behorende gereedschappen en aanverwante producten en diensten. Hiermee kunnen efficiënte oplossingen worden geboden voor ieder zaagvraagstuk. Van een standalone machine voor een verspanend bedrijf dat supernauwkeurig gezaagde stukken voor zijn (geautomatiseerde) draai- en freesbanken nodig heeft, tot hoogproductieve, volledig geautomatiseerde zaagsystemen voor staalhandelaren met een hoge output en de laagste kosten per snede. En alles wat daar tussenin zit.

Eigenlijk zijn de verkopen over de hele linie wel doorgelopen in de afgelopen corona-periode. “De Nederlandse maakindustrie is natuurlijk niet zo afhankelijk van de automobielindustrie als die in Duitsland”, aldus Dieben. “Dus veel draaide hier gewoon door. En wat we vooral goed konden merken is dat de bouwgerelateerde bedrijven het heel druk hadden. De markt was in de eerste helft van 2020 – direct na de corona-uitbraak – voorzichtig en terughoudend, maar dat is in de tweede helft van het jaar goed bij getrokken. Onze traditionele eindejaarsverkoop was zelfs weer een succes. Wat in de showroom stond moest weg en dat is aardig gelukt. En het lopende jaar is gewoon goed, zeker nu de projecten weer zijn aangetrokken. We hebben er alle vertrouwen in dat de beurzen deze positieve trend verder zullen versterken.”

Promatt
Stand I122

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Geslaagde jubileum demodagen zaagspecialist Promatt

04-12 Sabine Toebes blikt tevreden terug op de jubileum demodagen, waar het hele Promatt-team veel…

Verspanen

Jubilerend Promatt pakt uit tijdens DemoDagen

06-11 Marco en Sabine Toebes hebben de afgelopen 20 jaar een ongekende groei met hun…

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?