Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

Echt slecht is de markt door corona nooit geweest, maar wat ze bij zaagspecialist Promatt wel merken is dat de grote projecten dit jaar duidelijk weer aantrekken. “Die hebben we vorig jaar – in het eerste corona-jaar – een beetje gemist. Maar nu is er echt weer interesse in zaagmachines met automatisering ervoor en erachter”, zegt Benno Dieben, projectleider bij Promatt.

Henk Brinkman (links) is de specialist in cirkelzaagmachines, Benno Dieben in bandzaagmachines. “Er is echt interesse in zaagmachines met automatisering ervoor en erachter.”

Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand van Promatt op de Nederlandse Metaaldagen in de Brabanthallen in Den Bosch. “Henk is de specialist in cirkelzaagmachines, ik in de bandzaagmachines. Maar we kunnen het samen best goed vinden”, vertelde Dieben gekscherend, om de positieve stemming te illustreren. Hij is blij dat er weer beurzen kunnen worden gehouden. “Vooral vanwege de spontane klantencontacten. Je leert op een beurs mensen kennen die je nog niet kent.”

Dat zal begin oktober niet anders zijn op de drie METAVAK-beursdagen. Promatt zal daar een volautomatische bandzaagautomaat uit de HBE Dynamic serie van het Duitse topmerk Behringer, een cirkelzaagmachine van Behringer Eisele en een aluminium zaagmachine van FOM Industrie presenteren.

Hiermee zijn ook direct de belangrijkste producten van de zaagspecialist uit het Twentse Haaksbergen genoemd. Promatt is leverancier van een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige zaagmachines voor metaal- en aluminiumbewerking en de daarbij behorende gereedschappen en aanverwante producten en diensten. Hiermee kunnen efficiënte oplossingen worden geboden voor ieder zaagvraagstuk. Van een standalone machine voor een verspanend bedrijf dat supernauwkeurig gezaagde stukken voor zijn (geautomatiseerde) draai- en freesbanken nodig heeft, tot hoogproductieve, volledig geautomatiseerde zaagsystemen voor staalhandelaren met een hoge output en de laagste kosten per snede. En alles wat daar tussenin zit.

Eigenlijk zijn de verkopen over de hele linie wel doorgelopen in de afgelopen corona-periode. “De Nederlandse maakindustrie is natuurlijk niet zo afhankelijk van de automobielindustrie als die in Duitsland”, aldus Dieben. “Dus veel draaide hier gewoon door. En wat we vooral goed konden merken is dat de bouwgerelateerde bedrijven het heel druk hadden. De markt was in de eerste helft van 2020 – direct na de corona-uitbraak – voorzichtig en terughoudend, maar dat is in de tweede helft van het jaar goed bij getrokken. Onze traditionele eindejaarsverkoop was zelfs weer een succes. Wat in de showroom stond moest weg en dat is aardig gelukt. En het lopende jaar is gewoon goed, zeker nu de projecten weer zijn aangetrokken. We hebben er alle vertrouwen in dat de beurzen deze positieve trend verder zullen versterken.”

Promatt
Stand I122

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

Verspanen

Hoffmann-Metalcare gastheer van Everising dealers

18-10 Met verkooppunten in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië,…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen