Q-Fin neemt alleskunner mee naar METAVAK

Q-Fin presenteert op METAVAK diverse machines, waaronder de alleskunner SER1200 Multibrush. Dit is een combimachine die vlakke plaatdelen snel ontbraamt en afrondt en ze tevens voorziet van een richtingloze finish. Alle bewerkingsstations in de machine zijn bovendien volledig automatisch te besturen, zelfs vanuit ERP.

De SER1200 Multibrush is een combimachine die vlakke plaatdelen snel ontbraamt en afrondt en ze tevens voorziet van een richtingloze finish.

De SER1200 biedt ruimte aan verschillende units die in een lijn worden geplaatst. In de machine die op METAVAK wordt getoond zitten in feite de F1200 (slijpband + komborstels) en de M1200 (slijpband + rondborstel (Multibrush)). De M1200 is helemaal nieuw.

Verschillende configuraties

Al naar gelang de specifieke wensen en toepassingen van de klant zijn verschillende configuraties mogelijk, met meerdere (tot maximaal vijf) bewerkingsstations in de nieuwe SER1200 Multibrush. Het eerste station, de slijpband, zal zorgen voor het verwijderen van bramen of indien gewenst het aanbrengen een lijnfinish. Vervolgens kan het volgende station met tegen elkaar indraaiende komborstels zorgen voor de afronding van het plaatdeel en het oppervlak een egale finish geven. De Multibrush rondborstels zorgen voor een verdere afronding van het plaatdeel en voor een richtingloze finish. Bij deze techniek heeft Q-Fin een verbeteringsslag gemaakt ten opzichte van bestaande systemen. Dit station heeft maar liefst zes borstels die in drie richtingen kunnen bewegen. Met als resultaat dat ze veel meer dwarrelen dan andere borstelsystemen.

Achter de rondborstels kan nog een slijpband worden geplaatst, die zorgt voor een gewenste mooie lijnfinish. De SER1200 is beschikbaar als roestvast staal machine (waarbij vaak een richtingloze finish wordt gevraagd) of als staal machine (waarbij meestal een grote radius op het product gewenst is).

De Multibrush rondborstels zorgen voor een verdere afronding van het plaatdeel en voor een richtingloze finish.

De Multibrush rondborstels zorgen voor een verdere afronding van het plaatdeel en voor een richtingloze finish.

Gebruiksvriendelijke bediening

Veel aandacht is besteed aan een gebruiksvriendelijke bediening. Met de nieuwste software kan de operator het touchscreen aan de voorzijde intuïtief bedienen en stelt de machine zich als het ware zelf in. Q-Fin levert zijn machines met programma-keuze in het bedienmenu. Dat geldt ook voor de nieuwe SER1200 Multibrush. De operator kan hierbij op het HMI-scherm kiezen uit een aantal vooringestelde programma’s, bijvoorbeeld voor een bepaalde finish en/of een grote afronding, in combinatie met de juiste materiaaldikte. Daarnaast kan hij ook zelf programma’s inzetten voor producten die regelmatig terugkomen. Dit instellen kan ook gebeuren door het gebruik van een handscanner die een door het ERP geproduceerde barcode scant. Na het ijken van de borstels met een druk op de knop en de keuze van het juiste programma stelt de machine automatisch de juiste borstelrichtingen, rotatie- en doorvoersnelheden in waarmee de kwaliteit van de producten reproduceerbaar wordt.

De software is ook klaar voor een koppeling aan een barcodescanner, die eveneens op de machine zit. Zo kan een programma worden ingescand, waarna de SER1200 Multibrush vanzelf loopt. Automatisch programma’s laden vanuit ERP is ook mogelijk. De machine is dan op afstand te bedienen en uit te lezen vanaf een tablet of laptop.

Naast de SER1200 Multibrush, die voor het eerst op METAVAK wordt getoond, demonstreert Q-Fin ook de F200 XL, de kleine krachtpatser voor het ontbramen en afronden van plaatdelen van 10 tot 200 mm breed. Daarnaast is er de Topgrinder, een handbediende machine voor het ontbramen, afronden, slijpen en polijsten van metalen delen. Het natwerkende afzuigsysteem, in dit geval een WES3000 , staat eveneens op de stand.

Q-Fin Quality Finishing Machines
Stand B130

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?