Records voor Blechexpo / Schweisstec 2019

De beursorganisatie van Blechexpo / Schweisstec kijkt met succes terug op de laatste editie van de vakbeurs. De 14e editie van het evenement steeg zowel qua exposanten als qua bezoekers. Daarnaast was het internationale aandeel op de beurs nog nooit zo hoog.

In totaal kwamen 41.152 bezoekers uit in totaal 113 landen naar Blechexpo / Schweisstec, waar zij in totaal 1.498 exposanten konden treffen. “Een buitenlands aandeel van 45 procent”, zegt projectmanager Georg Knauer zeer tevreden. “Blechexpo / Schweisstec was dit jaar internationaler dan ooit”. Dit laatste was mede te danken aan het verkochte standoppervlak, dat dit jaar zo’n 15% groter was dan de editie ervoor. “Voor ons is dit handelsevenement een toonaangevende beurs met een grote betekenis”, aldus Wolfgang Wiedenmann, adjunct-verkoopmanager bij persfabrikant Andritz Kaiser. Op Blechexpo domineerde de onderwerpen digitalisering en automatisering en plaatbewerking: 56 exposanten waren betrokken bij lasersnijden en nog eens 25 bedrijven presenteerden technologieën voor hogedruk waterstraalsnijden.

Hoogtepunt voor de plaatverwerkende industrie
Het beursduo Blechexpo / Schweisstec, dat om de twee jaar plaatsvindt, stond dit jaar in het teken van een gedigitaliseerde en continu geautomatiseerde wereld van plaatbewerking en metaalbewerking. De Metal Forming Industry Association (IBU) had een gezamenlijke stand georganiseerd en bood haar leden de mogelijkheid om zich in een grotere omgeving te presenteren. In totaal waren hierbij 16 bedrijven betrokken. “De economie koelt af”, zegt Cornelius Eich, Managing Director ZVEI (Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie). “Handelsoorlogen stoppen niet bij onze industrie”. Volgens de beursorganisatie waren desalniettemin de levendigheid van de technische discussies en de intensiteit van de belangstelling groot. Belangrijke onderwerpen hierin waren digitalisering, duurzaamheid en procesefficiëntie die de ontwikkeling van de plaatverwerkende industrie verder kunnen stimuleren. De tentoonstellingsthema’s waren gericht op trends, innovaties en duurzame oplossingen in de context van een snel veranderende productiewereld. Moderne verbindingen en verbindingstechnieken waren bijvoorbeeld prominent te zien.

Ondersteunend programma wekte grote belangstelling
Het exposantenforum in hal 9 kreeg grote belangstelling van vakbezoekers. Meer dan drie dagen zat het lezingenprogramma vol, vooral met onderwerpen die verband hielden met digitalisering. Dat is waar de stahlnews.de Blechexpo Expert Meeting op de avond van de eerste beursdag over ging. Onder het motto ‘De staalindustrie in tijden van globalisering en Industrie 4.0’ verwelkomde organisator Hans Diederichs ongeveer 50 geïnteresseerden. De lezingen waren gericht op onderwerpen zoals de onderzoeksfocus op het vormen van staal, nieuwe procesbenaderingen, e-commerce en internetplatforms als een kans voor de metaalmarkt, de leerstaalfabriek en de “data-oogst”. Op de middag van de tweede beursdag werd de “Blechexpo Award” voor de vierde keer uitgereikt – een prijs van het vakblad blechnet in samenwerking met de beursorganisator Schall. De innovatieprijs ging naar de meest innovatieve tentoonstellingen in vijf categorieën: Q-Fin won een award in de categorie oppervlaktetechniek. De volgende beurs dubbel Blechexpo / Schweisstec vindt plaats van 2 tot 5 november 2021 in Stuttgart.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Plaatbewerking

Finish-proces laat zich goed automatiseren

07-09 “Een cobot bij een ontbraammachine is voor velen nog een brug te ver, maar…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Bedrijf en Economie

METAVAK staat klaar om de metaalindustrie veilig te ontvangen

01-09 Op de beursvloer komen de zes segmenten verbinden, automatisering, verspanen, plaatbewerking, 3D-printen en oppervlakte/reiniging…

Plaatbewerking

247TailorSteel begroet herstart persoonlijk contact

30-08 De ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen mag en…

Bedrijf en Economie

Fabtech presenteert meer dan 1100 exposanten

25-08 De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds de uitbraak van…

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X