Remmert Benelux actief

0

Vanaf 1 januari 2016 wordt de Duitse producent Friedrich Remmert, partner voor logistiek en handling in de plaatbewerking en staf- en buismateriaal, in de Benelux vertegenwoordigd door Erik Laar, die met  Remmert Benelux al exposant is op METAVAK.

Door de komst van de fiberlaser worden er in de plaatbewerking snellere handlingtijden gevraagd. Remmert heeft hiervoor de nieuwe robotapplicatie Laser Flex 4.0 ontwikkeld, een universeel automatiseringssysteem dat inspeelt op deze marktbehoefte. Op de komende  BlechExpo in Stuttgart (een week na METAVAK) wordt deze  snelle oplossing voor het volautomatisch beladen van laserinstallaties gepresenteerd. Twee automatiseringseenheden ontkoppelen de be- en ontlading van de bewerkingsmachines. Na het snijden van de plaat halen de vorken van het systeem de bewerkte metaalplaat van de wisseltafel van de laser. Tegelijkertijd haalt de vacuüm eenheid een nieuwe plaat uit het aangesloten magazijn. Zodra de ene eenheid de panelen heeft teruggelegd in het magazijn of naast de machine heeft klaargezet, voorziet de andere eenheid de laser van een nieuwe plaat. Materiaalwisseltijden van 60 seconden zijn het resultaat.

Deze handlingoplossing is geschikt voor plaatmateriaal van 3×1,5 en 4×2 meter. Het systeem kan dankzij standaard interfaces voor SPS en IT meerdere lasers van verschillende merken tegelijkertijd verzorgen.
Remmert toont op de Blechexpo ook de opslagmagazijnen Basic Tower en het Remmert Sheet Storage System. De Laser Flex 4.0 kan in combinatie met de Basic Tower (met enkele of dubbele toren) worden ingezet als een slimme productie-eenheid voor geringe hoeveelheden plaat. Aansluiting op het universeel inzetbare Sheet Storage System is ook mogelijk. Door de inzet van meerdere Laser Flex eenheden is uitbreiding naar een volautomatische plaatbewerkingscel mogelijk.

“Remmert bouwt perfecte systemen voor handling en opslag”, zegt Erik Laar. Het is een mooie uitdaging om die in de Benelux op de markt te mogen brengen.” Remmert is niet nieuw op de Nederlandse markt. Onder andere Scheuter Barneveld en haardenfabrikant Interfocos in Bladel werken met een Remmert plaatopslagsysteem.

Remmert Benelux
Standnummer 141
www.techbest.nl
www.remmert.de